Home Nieuws De Telegraaf wijst naar directie PSV: ‘Directie heeft van Nistelrooij niet geholpen’

De Telegraaf wijst naar directie PSV: ‘Directie heeft van Nistelrooij niet geholpen’

1228
1

PSV lijkt op de derde en mogelijk tweede plaats af te stevenen en dat zorgt voor veel chagrijn. Het is geen best seizoen.

De nederlagen tegen de clubs uit het rechterrijtje lijken naar de achtergrond verdwenen te zijn maar winnen tegen de clubs uit de lagere regionen lukt nog altijd niet dan wel zeer moeizaam. De volgende krachtmeting in en tegen NEC wacht en een gelijkspel kan niet worden uitgesloten. PSV weet ook nog altijd niet in een grootse vorm te verkeren dus het is zaterdag in Nijmegen ook weer alle hands aan denk.

En dus wordt er links en rechts al volop geanalyseerd over het nog lopende seizoen. De Telegraaf stelt vast dat de PSV directie Ruud van Nistelrooij heeft laten zitten.

“Zijn huidige rechterhand Fred Rutten moest in 2012 na 26 duels het veld ruimen als hoofdtrainer met slechts twee verliespunten meer dan PSV nu heeft onder Van Nistelrooij”, zo schrijft Jeroen Kapteijns in de Telegraaf. Desondanks is een mogelijk ontslag van Van Nistelrooij nu niet aan de orde.

Echter is niet alleen Van Nistelrooij debet aan de tegenvallende resultaten van PSV, zo schrijft Kapteijns. “De clubleiding heeft Van Nistelrooij dit seizoen bepaald niet geholpen. De uit financiële noodzaak geboren verkoop halverwege de rit van Cody Gakpo en Noni Madueke, twee spelers die het verschil kunnen maken, en de late toevoeging van de vervangers Fabio Silva en Thorgan Hazard aan de selectie heeft dure punten gekost. In die roerige januarimaand liet PSV tegen Sparta, Fortuna Sittard en FC Emmen zeven punten liggen.”

Het staat de media vrij te analyseren en vanuit dat standpunt bezien concludeert men geregeld dat er weinig ontwikkeling waar te nemen valt onder Ruud van Nistelrooij. “Ook met een ervaren man als Rutten naast zich heeft Van Nistelrooij dat onvoldoende in het team gekregen. Wat ook opvalt, is hoezeer PSV dit seizoen op de individuele klasse van enkelingen teert. Voor de winterstop vooral Gakpo en later de zich stormenderhand ontwikkelende Xavi Simons”, schrijft de journalist van De Telegraaf.

Stevent PSV af op Conference League-voetbal en wat doet dat met de selectie van Ruud van Nistelrooij? “Simons, die een belangrijke rol speelt in de plannen van PSV, maar van wie het nog maar de vraag is of hij te behouden is, heeft al laten doorschemeren niet te zitten wachten op Conference League-voetbal. En voor zijn eigen trainerspositie is een vierde plek ook geen aanbeveling”, besluit Kapteijns.


Vorig artikelAndré Ooijer stopt als assistent-trainer
Volgend artikelAndy van der Meijde reageert emotioneel op het overlijden van Thijs Slegers

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in