Home Nieuws De Telegraaf vreest voor financiële toekomst PSV én toekomst Ihattaren

De Telegraaf vreest voor financiële toekomst PSV én toekomst Ihattaren

3489
0

PSV wist deze zomer flink te investeren in de selectie. Met name de post salarissen is breed uitgemeten.

Toon Gerbrands zei daar eerder over dat de club alles binnen het normale tracht te houden. De club publiceerde vorige week de cijfers en die waren voor het zoveelste jaar weer positief te noemen.


PSV heeft de spelersgroep voor ruim 60 miljoen op de balans staan terwijl de waarde toch de 180 miljoen zal weten te bereiken in het geval van aanstaande transfers. Daarin neemt de club geen  risico maar gaat het iedere zomer slechts uit van één of twee grote transfers.

Toch klinken er ook zorgen over de financiële situatie van de club. De Telegraaf stelt zelfs dat de club de financiële situatie goed in de gaten moet houden omdat deze situatie zorgelijk kan worden genoemd.

Chef Voetbal van de Telegraaf Valentijn Driessen vindt dat PSV ‘grote risico’s’ neemt door spelers als Marco van Ginkel en Mario Götze in te lijven en forse salarissen te betalen. “Maar er zit wel een bepaalde ondernemersgeest in. Ook bij Ajax gaf dat de doorslag om de volgende stap te maken. Ajax is het grote voorbeeld, die hebben ze getriggerd. Daar wil PSV ook naar toe.”

Driessen vindt wel dat PSV op een ‘heel dun lijntje’ balanceert. “Dit beleid heeft hele grote risico’s. Maar bij PSV zitten er wel mensen die de poeplap trekken als het nodig is. Misschien moeten aan het einde van het seizoen één of twee kroonjuwelen verkocht moeten worden.”

Valentijn Driessen vreest ook voor de toekomst van Mohamed Ihattaren bij PSV. Driessen vraagt zich af Roger Schmidt het wel ziet zitten in Ihattaren.

“Als Schmidt het volle vertrouwen in die jongen had, had hij niet al die middenvelders hoeven halen”, zegt Driessen in de voetbalpodcast van De Telegraaf. “Ik vind het wel een soort motie van wantrouwen. Dan wordt er gezegd dat hij er mee aan de slag moet en zus en zo, maar het belangrijkste voor zo’n jongen is vertrouwen. Zeker bij een speler als Ihattaren.”

“Het is misschien een wat flegmatieke speler, maar een jaar geleden was het wel een topspeler”, vervolgt Driessen. “Tegen Ajax besliste hij gewoon de wedstrijd. Je kan mij niet wijsmaken dat hij een jaar later op een veel lager niveau staat. Het zijn hele rare signalen richting een speler”, aldus Driessen, die de plank misslaat wat de wedstrijd tegen Ajax aangaat.

Ihattaren wist nog geen wedstrijden tegen Ajax te beslissen. Het jonge toptalent speelde wel erg goed tegen Ajax en dolde diverse tegenstanders maar wist de wedstrijd niet te beslissen. PSV en Ajax hielden elkaar in Eindhoven op 1-1 en in Amsterdam verloor PSV met 1-0 tegen Ajax. Wel krulde Ihattaren in de heenwedstrijd in Eindhoven een fraaie vrije trap bijna in de kruising achter Onana.

 


Facebook Comments