Home Nieuws De Telegraaf: Van twijfels over de toekomst van Schmidt bij PSV naar...

De Telegraaf: Van twijfels over de toekomst van Schmidt bij PSV naar complimenten van Valentijn Driessen

4910
0

Het kan verkeren in voetballand. De ene week ben je eigenlijk niet geschikt om contractverlenging in Eindhoven aan te gaan en een week later ben je een revolutionaire trainer met verstand van zaken.

Valentijn Driessen is een kundig journalist die soms over het randje gaat wat zijn zwart-wit mening over voetbal- en randzaken in het voetbal aangaat maar deze week maakt de chef-voetbal van de Telegraaf het wel heel bont. Is het om te provoceren of voor de verkoopcijfers? Feit is dat Driessen van links naar echts trekt met zijn ongezouten mening over Roger Schmidt.

Er heerst links en rechts wat twijfel over de toekomst van Schmidt bij PSV. Zeker nu zijn na dit seizoen aflopende contract op het punt van verlengen staat. Criticasters hebben zo nu en dan wat vraagtekens bij het beleid van Schmidt. Maar zie daar, de Duitser speelt inmiddels alweer drie wedstrijden met dezelfde basiself en dus lijkt Valentijn Driessen zijn standpunt radicaal te wijzigen.

Kenneth Perez opperde laatste dat Schmidt zijn doelstellingen keer op keer niet haalt en Valentijn Driessen zei recent dat PSV nog eens goed moest nadenken Schmidt contractverlenging aan te beiden. Diezelfde Valentijn Driessen waait niet veel later totaal de andere kant op want de Telegraaf journalist prijst de Duitse trainer deze week om zijn volhardende keuzes. Het kan verkeren, ook bij Valentijn Driessen.

Driessen prijst Schmidt dat hij tegen Sparta de vaste basisspelers liet beginnen. “Sparta had zondagavond laat zoveel motivatie geput uit de stunts van FC Utrecht en Vitesse dat PSV in eigen huis diep moest gaan om de nummer 16 af te schudden. Innovator Schmidt hanteerde voor de overwinning trouwens een bijzonder conservatief strijdplan”, schrijft Valentijn Driessen in De Telegraaf.

“Hij startte met zijn sterkste formatie en gaf zijn ploeg na een uur bij 0-0 een ouderwetse prikkel met het inbrengen van een breekijzer voorin en fitte benen op het middenveld.. Toen de ban twintig minuten later eenmaal gebroken was en de zege binnen, wisselde Schmidt verder. Zo conservatief en tegelijk vernieuwend en effectief in deze moderne tijd. Gewoon je beste elf de kastanjes uit het vuur laten halen”, besluit de journalist lovend.

Na de wedstrijd tegen Willem II was het de Telegraaf die een behoorlijk kritische noot kraakte aan het adres van Roger Schmidt en PSV inzake de toekomst van de Duitse trainer. ‘Het lijkt een ideaal moment om de toekomstplannen voor de trainer met het aflopende contract nog eens tegen het licht te houden. Het sentiment heeft zich inmiddels tegen Schmidt gekeerd. Dat lieten de fans van PSV duidelijk merken toen hij tegen Feyenoord Cody Gakpo veel te vroeg naar de kant haalde. Door de tweede nederlaag in zes dagen is de kloof met Ajax alweer vier punten. Gezien het gemak waarmee de Amsterdamse club wedstrijden wint, doemt het scenario van vorig seizoen weer op. Dat PSV ver achter Ajax aanhobbelt, pikken de fans niet meer’, aldus de krant van Valentijn Driessen, die zich op deze manier wel kan meten met de met alle winden meewaaiende Aad de Mos.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here