Home Nieuws De Telegraaf verwijt VI en het ED ‘fluwelen handschoenen gedrag’ richting PSV:...

De Telegraaf verwijt VI en het ED ‘fluwelen handschoenen gedrag’ richting PSV: ‘Elfrink heeft een primeur gemist’

4231
0

PSV wacht zondag in onrustig vaarwater de confrontatie met AZ in Alkmaar. AZ is verre van een wonderploeg en PSV staat boven AZ dus winst in Alkmaar moet het credo zijn.

Deze positieve inslag valt al even niet meer waar te nemen rond het PSV van Ruud van Nistelrooij. Ondanks alle onrust, die door menigeen wordt aangewakkerd, weet de selectie van Ruud van Nistelrooij zich toch tussen alle bedrijven voor te bereiden.

Er schijnt intern flinke onrust te zijn bij PSV, waar menigeen ook stelt dat De Telegraaf het geheel weet aan te wakkeren. Volgens De Telegraaf is de relatie tussen Ruud van Nistelrooij en zijn assistenten beneden het vriespunt. De trainer wilde daar zelf niks van weten: “De temperatuur in de trainerskamer is gewoon lekker achttien graden”, reageerde hij voorafgaand aan de wedstrijd tegen SC Heerenveen.

“Daar zit nogal een verschil tussen. Dan vraag je je af: wie heeft belang bij wat? Ruud van Nistelrooij heeft natuurlijk belang bij achttien graden, maar Jeroen Kapteijns heeft er geen belang bij om te schrijven dat het rond het vriespunt is. Hij heeft zijn huiswerk gewoon goed gedaan”, aldus Valentijn Driessen in de Podcast Kick-off van de Telegraaf en bij Vandaag Inside.

Driessen gaat verder. “Andre Ooijer is al eerder opgestapt. Als hij dan wat te horen krijgt en uit twee bronnen krijgt hij bevestigd dat er meer achter zit dan alleen dat Andre Ooijer het voor gezien houdt. De relatie tussen Ruud van Nistelrooij en zijn assistenten is rond het vriespunt. Op een gegeven moment schrijf je dat, als je diverse bevestigingen van krijgt. Dat is niet leuk, zeker niet op het moment dat PSV nog strijdt om de tweede plaats, om de voorronde van de Champions League.”

De journalist gaat verder: en wijst daarbij ook naar andere media als Voetbal International en het Eindhovens Dagblad. “Hij wist al eerder dat er wat speelde, maar kon het niet hard krijgen. Op een gegeven moment krijg je het wel hard, dan krijg je het van diverse kanten te horen. Dan zet je het in de krant. PSV wordt, onder andere door het Eindhovens Dagblad, door Voetbal International, met fluwelen handschoenen aangepakt. Je hebt af en toe het idee dat zij de spreekbuis zijn van de directie van PSV. Ik hoorde ook een gewaardeerde collega zeggen bij Goedemorgen Eredivisie, dat de sfeer niet zo goed was in de staf, dat was een publiek geheim, dat was van een tijdje geleden.”

“Ik denk: als dat een publiek geheim is, dan mag ik dat toch wel ergens lezen. Dat heb ik nergens gelezen. Rik Elfrink heeft eigenlijk een leuke primeur gemist. Hij had dat op moeten schrijven”, is Driessen kritisch. “Je ziet de dynamiek die dan op gang komt, zo werkt het een beetje in de journalistiek. Dan durven anderen ook wat te zeggen. Toen kwam ook dat verhaal over spelers. Marcel Brands en Earnest Stewart hebben een afvaardiging van spelers gevraagd voor een evaluatie van het huidige seizoen en hoe zij de toekomst zagen. Toen kwam er best wel wat kritiek los op het functioneren van Ruud van Nistelrooij.”

Driessen denkt niet dat Ruud van Nistelrooij stopt bij de club. “Ik zou het in ieder geval nooit laten afhangen van een aantal spelers. Het is wat Stewart en Brands ermee doen. Die willen wel weten hoe dat functioneert. Normaal gesproken blijft dat binnenskamers, dit gebeurt bij iedere vereniging. Sommigen zijn zo ontevreden dat ze dat naar buiten wilden brengen, of bij Jeroen hebben neergelegd.”


Vorig artikelTelegraaf houdt voet bij stuk en deelt namen spelers: ‘Één zaakwaarnemer heeft gelekt’
Volgend artikelWorden de zorgen zo groter? ‘Bekend dat een deel van de selectie een groot deel van de staf als te licht beschouwt’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in