Home Nieuws De Telegraaf haalt uit naar John de Jong: ‘Van Nistelrooij betaalt tol...

De Telegraaf haalt uit naar John de Jong: ‘Van Nistelrooij betaalt tol voor falend beleid vriend De Jong’

1459
0

De Telegraaf is nog altijd in de ban van de transfer van Cody Gakpo naar Liverpool. De krant stelt vast dat Cody Gakpo met het mes op de keel is verkocht bij PSV.

Chef Voetbal Valentijn Driessen verwacht dat PSV er flink op achteruit gaat en vraagt zich af in hoeverre het elftal van Ruud van Nistelrooij nog kansrijk is voor de landstitel. In een analyse haalt de krant ondertussen ook nog even uit naar John de Jong, die enkele weken geleden juist de complimenten kreeg voor zijn opstelling inzake het niet willen transfereren van Gakpo naar Leeds of Southampton.

‘Financieel kan een WK-ganger het verschil maken, maar sportief heeft PSV een enorme veer moeten laten met het vertrek van aanvalsleider Cody Gakpo naar Liverpool. Vorig seizoen al Telesport Voetballer van het Jaar – een garantie voor een toptransfer op korte termijn – de eerste vier maanden van het huidige Eredivisie-jaar ongekend doelgevaarlijk met doelpunten en assists. Het resulteerde in een basisplaats bij Oranje en een doelpunt in alle drie de groepsduels op het WK’, begint Driessen zijn analyse.

‘Met het vertrek van Gakpo lijkt PSV sportief het grootste slachtoffer van het WK, hoewel de transferperiode pas twee dagen open is en duurt tot 1 februari. Achteraf kan de opgestapte directeur voetbalzaken John de Jong zijn gelijk halen. Omdat hij weigerde Gakpo in de zomer te verkopen, heeft PSV per saldo zo’n vijftien miljoen euro extra kunnen incasseren’, is Driessen hier weer complimenteus over John de Jong.

Dan wijst Driessen naar het enorme bedrag aan afschrijvingen waar PSV mee te maken heeft elk jaar. Ook daar is John de Jong voor verantwoordelijk, vindt Driessen. ‘PSV ziet zich genoodzaakt Gakpo te verkopen vanwege de benarde financiële situatie bij de club, die vanwege de afschrijving van afkoopsommen op de eerste dag van een nieuw seizoen op dertig miljoen euro in het rood begint. Daarvoor is De Jong net zo goed verantwoordelijk. In ruim vier seizoenen PSV faalde De Jong als technisch eindverantwoordelijke. Vanuit zijn rol heeft hij nooit voor een dusdanige financiële armslag gezorgd dat PSV ’nee’ kon zeggen tegen Liverpool’, is Driessen hard voor de Jong.

‘In De Jongs tijdperk werd PSV nooit kampioen, kwalificeerde zich geen enkele keer voor de Champions League of voor de finale van de Europa League of Conference League. De club won slechts een KNVB-beker en een Johan Cruijff Schaal vlak voor zijn vertrek. Verder beleefde de directeur twee dramatische jaren met zijn revolutionaire ingreep in de trainersstaf. Met Roger Schmidt schoeide hij alles in Eindhoven op Duitse leest. Zonder toekomstperspectief. Tussen alle aankopen van De Jong zat geen enkele voltreffer die voor de hoofdprijs kon worden verkocht. PSV-trainer Ruud van Nistelrooy betaalt met de noodzakelijke verkoop van Gakpo de tol voor falend beleid van zijn vriend John de Jong’, is Driessen hard voor John de Jong.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here