Home Nieuws De Telegraaf: Donyell Malen en Raiola verdelen onderling 9 miljoen euro

De Telegraaf: Donyell Malen en Raiola verdelen onderling 9 miljoen euro

36135
0

PSV gaat een miljoenenbedrag incasseren nu Donyell Malen op punt staat om naar Borussia Dortmund te verhuizen.

De transfer van Donyell Malen naar Borussia Dortmund nadert inmiddels haar voltooiing. Er worden er ook meer details over de financiële kant van de transfer duidelijk. Zoals bekend bezit Mino Raiola een deel van de transferrechten van Malen. Die optie is in 2017 in het contract opgenomen ten tijde van de transfer van Malen van Arsenal naar PSV.


De verhalen over 30% van de transferrechten worden in diverse media juist weersproken. Het belang van Raiola zou aanzienlijk minder zijn dan werd aangenomen, viel afgelopen dagen te beluisteren. Valentijn Driessen weet namens de Telegraaf te melden dat zaakwaarnemer Mino Raiola en Malen samen toch dertig procent krijgen van de transfersom van Malen. Dat zou neerkomen op zo’n negen miljoen euro die beide partijen zouden mogen verdelen, aldus Valentijn Driessen. Dat zou weer tot gevolg hebben dat PSV ‘slechts’ 21 miljoen euro over zal houden aan de deal met Dortmund.

Donyell Malen zou zich momenteel al in Zwitserland bevinden om de medische keuring te voltooien. Borussia Dortmund is vrijdag vertrokken naar het Alpenland om daar het trainingskamp ter voorbereiding op het nieuwe seizoen te beleggen.