Home Nieuws De Telegraaf: Complimenten voor Toon Gerbrands en de PSV aanhang

De Telegraaf: Complimenten voor Toon Gerbrands en de PSV aanhang

4572
0

Valentijn Driessen is als chef sport en chef voetbal namens de Telegraaf kritisch op het beleid van PSV maar deelt en passant ook een compliment uit aan Toon Gerbrands en aan de PSV aanhang.

De club staat er natuurlijk niet goed voor maar lijkt met de overtuigend zege van afgelopen weekend een einde te hebben gemaakt aan de ongekende slechte serie van weleer. Maar een zwaluw maakt uiteraard nog geen zomer.


Toon Gerbrands wist afgelopen weekend met een krachtig statement de rijen gesloten te houden bij PSV. De directeur sprak uit een streep te willen trekken onder de negativiteit en wenste louter nog naar voren te kijken. De fans hebben dit opgepakt en startte de actie tot massale steun. Driessen stelt dat dit op het conto van Gerbrands is af te schuiven. “Dit gebeurt als directeur Gerbrands wel de regie pakt”, aldus Driessen over het beleid van Gerbrands, die ook de fans van de club grote complimenten maakt voor de massale steunbetuiging aan het elftal.

De PSV aanhang krijgt hiervoor lof toebedeeld van De Telegraaf. “De fans bleven er in tegenstelling tot een week ervoor tegen FC Twente massaal achter staan en steunden de ploeg 90 minuten lang. Dat heeft toch zijn effect gehad. Voor de beladen wedstrijd tegen Willem II werd de spelersbus met fakkels en vuurwerk onthaald en was er sprake van massale steun van honderden PSV fans”, is Driessen complimenteus voor de PSV aanhang.

Toch blijft Driessen ook kritisch. Het aankoopbeleid van de club kan nog niet op veel waardering rekenen: “Na twee maanden aan het roer als tijdelijk hoofdcoach is de conclusie van Faber dus dat de vijf ’versterkingen’ niet goed genoeg zijn voor het eerste van PSV. Een regelrechte aanklacht aan het adres van De Jong als hoofdverantwoordelijke voor spelersbeleid”, schrijft hij op de website van de Telegraaf.

“Fabers handelswijze betekent een enorme kapitaalvernietiging want PSV betaalde zo’n 32 miljoen euro voor het door De Jong gescoute en door Van Bommel gewilde en geaccepteerde spelersmateriaal”, vervolgt de hoofdredacteur van De Telegraaf.

“Directeur Toon Gerbrands en de raad van commissarissen met Hans van Breukelen als voetbalafgevaardigde gaan het functioneren van De Jong tegen het licht houden”, weet Driessen. “In het geval van een koude analyse van het aankoopbeleid staat De Jong er ronduit slecht op. Handhaving van de huidige constructie is een ’op hoop van zegen’ beleidsvoering”, constateert hij. “Alleen als er iemand naast of boven De Jong komt, is er toekomstperspectief voor hem als technisch beleidsvoerder”, aldus Driessen, die benieuwd is wat er de komende maanden gaat gebeuren.

“Overigens zullen Gerbrands en de rvc samen met de aan te stellen hoofdcoach de volledige selectie en organisatie rond het eerste elftal bij PSV scherp tegen het licht houden”, legt hij uit. “Het staat vast dat daaruit een grote schoonmaak volgt waarbij koppen gaan rollen. Van Bommel en zijn assistenten Jürgen Dirkx en Reinier Robbemond zullen samen met een aantal miskopen niet de enige slachtoffers blijven van dit dramatische seizoen bij PSV”, besluit Driessen zijn heldere visie op de staat van het huidige PSV.


Facebook Comments