Home Nieuws De Telegraaf blijft hangen in negativiteit na transfer Gakpo: ‘Valse start carriere...

De Telegraaf blijft hangen in negativiteit na transfer Gakpo: ‘Valse start carriere van Nistelrooij’

2206
1

De Telegraaf lijkt van slag te zijn. De ochtendkrant schrijft ruim een week na de verkoop van Gakpo aan Liverpool de frustraties van zich af.

Met een beetje ruimte voor fantasie lijkt het wel of juist de Telegraaf het meeste moeite heeft met de transfer van Cody Gakpo naar een andere competitie dan de Eredivisie. De krant uit Amsterdam schrijft als een teleurgestelde fan, die de verkoop van een sterspeler maar niet kan verkroppen. Valentijn Driessen is de teleurgestelde 10 jarige PSV supporter die maar niet kan bevatten dat de verkoop in de winterse periode heeft plaatsgevonden.

Vraag Valentijn Driessen, in onze ogen een kundig journalist ondanks dat er landelijk veel afgegeven wordt op de chef-voetbal van de Telegraaf, naar de WK exit van Oranje en hij zegt: ‘Oranje doet mij niks. Mij maakt het niet uit als ze eruit vliegen’. Het gevolg is dat er dagenlang enorme teleurstellingen te lezen vallen en Driessen wellicht juist het tegenovergestelde denkt en voelt na een exit van het nationale elftal op een eindronde.

Hoe dan ook, Valentijn Driessen is ondertussen bijzonder pessimistisch gestemd over de start van de trainerscarriere van Ruud van Nistelrooij nu Gakpo verkocht is.

Zijn team had zojuist regerend Italiaans kampioen AC Milan met 3-0 verslagen, maar toch zat PSV-trainer Ruud van Nistelrooy er wat beteuterd bij. Het verlies van Cody Gakpo weegt zwaar met het oog op de kampioenskansen van PSV en daar draaide de voormalige topspits niet omheen na de belangrijkste test van de winterstop. “Het doet pijn als trainer. Je wil met de best mogelijke selectie strijden voor het hoogst haalbare. Dat loopt een tik op. Het is duidelijk dat je inlevert als je je beste speler, met het hoogste rendement van Nederland, verliest. Dat doet niks met de ambities, maar dat verkleint wel de kans”, zei Ruud van Nistelrooij over het vertrek van Gakpo.

De Telegraaf doet er nog een schepje bovenop en stelt meteen de start van de carriere van Ruud van Nistelrooij als trainer van PSV ter discussie want Driessen denkt dat het weleens helemaal mis kan gaan lopen voor PSV de komende maanden.

‘De teleurstelling bij Van Nistelrooij valt goed te begrijpen. In je eerste jaar als hoofdtrainer halverwege je beste speler kwijtraken kan heel bepalend zijn voor een carrièreopbouw in het trainersvak. Waar in het verleden voorganger Phillip Cocu wél de wind in de zeilen kreeg, toen PSV besloot te investeren in de titelkansen door sterkhouders Memphis Depay en Georginio Wijnaldum ondanks de lokroep van geïnteresseerde clubs nog een jaar binnenboord te houden, daar ziet Van Nistelrooy zo’n scenario halverwege in duigen vallen. Daar staat tegenover dat Van Nistelrooy zelf de kans heeft laten liggen om de club financieel te helpen door met zijn team te struikelen over Rangers FC in de Champions League-play-off’, aldus een pessimistische Valentijn Driessen.


Vorig artikelBakayoko ziet transfer niet zitten en blijft in Eindhoven, veel interesse voor aanvaller
Volgend artikelTransfer Donyell Malen naar PSV onbespreekbaar voor Dortmund

1 REACTIE

  1. Die Driessen is maar met één ding bezig en dat is PSV kapot schrijven om daarmee de Amsterdammers voordeel te laten behalen. Met Depay en Bergwijn ging dat ook precies hetzelfde. Beter om hem op deze site helemaal te negeren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in