Home Columns De tegendoelpunten in Nijmegen | ‘Walter Benítez wilde vorig seizoen al vertrekken...

De tegendoelpunten in Nijmegen | ‘Walter Benítez wilde vorig seizoen al vertrekken bij PSV’

2671
0

Het eerste verlies van PSV in de Eredivisie werd afgelopen weekend een heikel gespreksthema. De nederlaag in Nijmegen werd als vanzelf een stevig onderwerp van gesprek waarbij ook verschillende onderwerpen naar voren kwamen.

Was het nu Peter Bosz die met zijn beginopstelling het verkeerde signaal af wist te geven of zat het met de instelling van de spelers niet goed? Beide eigenlijk niet maar PSV kreeg de nodige weerstand te verwerken van NEC, dat een goed eerste gedeelte van de wedstrijd op de mat wist te leggen. PSV herstelde zich prima van de matige start en werd dominant. Al genoeg wedstrijden werden dit seizoen zo aangevangen als in Nijmegen en al genoeg wedstrijden werden alsnog gewoon in winst omgezet. Dat had in Nijmegen ook zomaar waarheid kunnen worden maar als we het dan toch over enige arrogantie, gemakzucht of een hautaine houding moeten hebben, kunnen vorzichtig best naar Walter Benítez wijzen want de Argentijnse goalie speelde geen beste wedstrijd in Nijmegen.

Het mag in ieder geen best veldspel dan wel keeperswerk worden genoemd als je besluit net voor rust een bal in te spelen op Joey Veerman, die deze niet verwacht, met stevige dekking in de rug. De uitstekende passer Veerman speelde vervolgens zwak in maar had met iets meer precisie de bal toch over de aanvaller van NEC kunnen spelen in plaats van in diens voeten. De situatie was duidelijk, Veerman verwachtte de bal niet en beging een fout met een strafschop tot gevolg. Het is geen blunder van Walter Benítez te noemen maar wel zwak keeperswerk. Zoals ook die conclusie naar de tweede helft kan worden doorgetrokken want de 2-1 van NEC is geen blunder te noemen maar wel zwak keeperswerk. Een keeper van PSV 1 en de Argentijnse nationale elf mag nee moet, zo’n schot klemvast pakken en niet wegtikken in de voeten van een alerte tegenstander.

De 3-1 van NEC is geen blunder van Walter Benítez maar wel zwak keeperswerk want de doelman uit Argentinië laat de kaas van het brood eten en dient stappen naar voren te zetten bij een aanstaande doelpoging in het eigen vijfmeter gebied. Walter Benítez verkleinde zijn doel niet, waarna bal met het nodige geluk voor NEC doch heel eenvoudig tot doelpunten kon worden gepromoveerd. Kortom, een zwakke wedstrijd van Walter Benítez, die in niets een topkeeper is ondanks de nodige uitstekende reddingen die hij dit seizoen en vorig seizoen achter zijn naam heeft staan. Walter Benítez kan keepen als de beste maar is desondanks in niets maar dan ook in niets een topkeeper. Mocht PSV Walter Benítez aanstaande zomer gedwongen moeten verkopen omwille van het niet willen verlengen van zijn contract, gaat het elftal van Peter Bosz daar normaal gesproken niet op achteruit.

De cijfers en statistieken van Walter Benítez zijn zeker niet slecht te noemen, eerder goed maar een ieder bekruipt toch steeds hetzelfde gevoel bij tegendoelpunten die Walter Benítez om de oren krijgt. Het eerste doelpunt in Dortmund, alsmede de tegentreffers op bezoek bij Feyenoord en Ajax wat de competitiewedstrijden van dit seizoen aangaan, zijn allen houdbaar. Of dat ook geldt voor de tegentreffer van Donyell Malen in het Philips Stadion laten we even in het midden want het schot van Malen was krachtig en onverwacht. Natuurlijk, Walter Benítez redt PSV in de slotminuten tegen FC Twente maar behoefde tegelijkertijd niet overdreven stevig in te grijpen nadat de aanvaller van Twente de bal net iets te ver voor zich uitspeelde.

In Nijmegen maakte Walter Benítez geen beste indruk want ook bij de bijna 4-1 greep Walter Benítez niet erg sterk in. Het zorgde na de wedstrijd niet meteen voor kritieken want de felle bewoordingen van Peter Bosz werden onderwerp van gesprek door de uitlatingen van Kenneth Perez maar wie de tegendoelpunten in Nijmegen analyseert weet dat Walter Benítez een zwakke wedstrijd keepte.

Wim Kieft kon maandagavond dan ook niet om keeper Benítez heen bij Veronica Offside. “Die ballen had hij toch wel mogen pakken. Die waren toch wel houdbaar”, wees Kieft naar de doelpunten van NEC na de gescoorde strafschop, die ook op het conto van Walter Benítez kon worden geschreven. Valentijn Driessen wees bij De Telegraaf ook naar het keeperswerk van de Argenijnse nummer één. “Hij keept soms wel redelijk maar van een Argentijnse international mag je toch meer verwachten”, wees Driessen naar de tegentreffers in Nijmegen.

De journalist van De Telegraaf wist ook nog te melden dat Walter Benítez afgelopen zomer eigenlijk weg wilde bij PSV. ‘Walter Benítez wilde vorig seizoen al vertrekken bij PSV’, wees de criticaster naar de doelman die in de zomer van 2022 transfervrij overkwam van OGC Nice. De doelman ontkende dat overigens in gesprek met het Eindhovens Dagblad met klem afgelopen zomer maar volgens Valentijn Driessen dacht Benítez wel degelijk aan een zomers vertrek vorig seizoen.


Vorig artikelZo kan het ook, ‘gentlemen’ Kees Kwam kijkt anders naar Peter Bosz dan Kenneth Perez
Volgend artikelNiet arrogant maar elegant neemt PSV afstand van kansloos en van Eredivisie afscheid nemend Excelsior

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in