Home Nieuws De strijd onder de lat is in alle hevigheid losgebarsten: ‘Jeroen is...

De strijd onder de lat is in alle hevigheid losgebarsten: ‘Jeroen is beter in meevoetballen’

1550
0

Wie wordt de eerste keeper van PSV? Jeroen Zoet of Lars Unnerstall?

Die vraag houdt menig fan bezig. De strijd onder de lat is daarmee losgebarsten en is het aan Roger Schmidt om te bepalen hoe en wat. Op het trainingskamp in Malienfeld strijden Lars Unnerstall en Jeroen Zoet in ieder geval als nooit tevoren voor die felbegeerde positie onder de lat.

Unnerstall was vorig jaar na november de man onder de lat stond maar Schmidt staat erom bekend graag een voetballende keeper op te stellen vanwege zijn aanvallende speelstijl. “Het is logisch dat de keepersstrijd weer openligt”, vertelt Unnerstall in gesprek met VI.

“Jeroen is een goede keeper, maar dat ben ik ook. We hebben een nieuwe trainer en een nieuwe keeperstrainer. Zij willen van iedereen een eerlijk beeld krijgen. Dat vind ik normaal.”

Van de twee doelmannen lijkt Zoet qua meevoetballen het beste en daar is Unnerstall opvallend realistisch onder. “En dat weet ik. Ik ben een goede doelman, maar voetballen is niet mijn sterkste punt. Maar daar werk ik wel aan. Je bent nooit te oud om te leren. Uiteindelijk moet een doelman ook ballen tegenhouden.”

Unnerstall geeft aan dat hij de concurrentiestrijd niet als een persoonlijke strijd ziet. “Jeroen en ik gaan goed samen. We willen allebei graag op doel staan, maar wij maken die keuze toch niet? We kunnen ons enkel en alleen zo goed mogelijk tonen op trainingen en in wedstrijden. Er is een nieuwe trainer, krediet bestaat niet meer. Ik moet gewoon presteren en dan hoop ik gewoon te gaan keepen.”

Er is inmiddels sluimerende interesse voor Jeroen Zoet maar clubs als Besiktas en Union Berlin pakken niet door voor de Veendammer, die ondanks zijn internationale ervaring toch niet zo heel goed lijkt te liggen in het Europese voetbal.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here