Home Nieuws De status van strategische aankoop Ritsu Doan

De status van strategische aankoop Ritsu Doan

39
0

Ritsu Doan is sinds enkele weken PSV speler en is uiteraard al een volwaardig onderdeel van de PSV selectie.

Maar wat zal nu uiteindelijk de positie van Ritu Doan gaan worden en wanneer zal hij deze positie gaan invullen? Het middenveld en ook de rechtsbuiten posities zijn immers al ruim voldoende bezet en Mark van Bommel krijgt met Sam Lammer en Gaston Pereiro weldra weer de beschikking over spelers die de positie van Doan kunnen invullen.

Bruma, Steven Bergwijn, Mohammed Ihattaren en Cody Gakpo strijden ook om de drie posities achter spits Donyell Malen en vormen geduchte concurrentie voor Doan.

Andersom is het natuurlijk ook zo dat Doan de posities van diverse spelers kan overnemen. Als de vorm daar is en de Japanner koppelt zijn kwaliteiten en vorm aan rendement is het zeker mogelijk dat Doan anders spelers uit de basis zou kunnen spelen.

De aankoop van Doan deed mening analist twijfelen. Zo was het Arnold Bruggink die zich afvroeg waarom PSV Doan perse wilde overnemen van FC Groningen. Feit is dat PSV Doan al volgt vanaf het moment dat hij zijn eerste stappen op het hoogste niveau in Japan wist te zetten. Er was al interesse alvorens hij naar FC Groningen verhuisde dus Doan staat er gewoon goed op bij PSV.

Toch kan het zomaar zijn dat de Japanse aanvaller dit seizoen waarschijnlijk geen rol van betekenis gaat spelen plaats bij PSV. Ook NOS-commentator Jeroen Elshoff voorziet een marginale rol voor Doan weggelegd in Eindhoven voor seizoen 2019-2020.

Doan debuteerde tegen Vitesse, viel midweeks in tegen Sporting Portugal en bleef tegen Ajax negentig minuten lang op de bank zitten. “Doan gaan we echt niet zien dit jaar, daar geloof ik helemaal niks van”, laat hij weten in de NOS Voetbalpodcast. “Omdat de rest gewoon beter is.”

De commentator denkt dan ook dat Doan vooral voor de lange termijn gehaald is. “Als die gasten voorin het zo blijven doen, dan weet je dat er een zak geld voorbij komt en er een paar opgehaald worden. Dan is het prettig om Doan al in huis te hebben.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here