Home Nieuws De spectaculaire maar ’terechte’ exit van 2007 staat nog in het geheugen...

De spectaculaire maar ’terechte’ exit van 2007 staat nog in het geheugen gegrift van de Arsenal-fans

577
0

Arsenal en PSV zijn letterlijk en figuur oude bekende van elkaar. Woensdagavond om 21u Nederlandse tijd staan beide clubs voor de negende keer in Europees verband tegenover elkaar.

PSV treft Arsenal net als vorig seizoen ook deze keer eerst in de zogenaamde heenwedstrijd, om vervolgens in poulewedstrijd zes de zogenaamde return te gaan spelen. Zoals gezegd beginnen we eerst in het Emirates Stadium en dat zal voor de ploeg van Peter Bosz een opgave worden maar dat geldt ook voor Arsenal-coach Mikel Arteta. De coach van de Londenaren verwacht een aanvallend en agressief naar voren spelend PSV.

In Londen, want de meeste Arsenal-fans zijn woonachtig dan wel afkomstig uit Londen, weet men zowel goede als minder goede herinneringen te bewaren aan de clashes met PSV. De grote clash uit 2007 is natuurlijk de wedstrijd waar de PSV-fans zeer goede herinneringen aan weten te bewaren. Dat geldt niet voor de Arsenal-fans. In 2007 had Arsene Wenger de beschikking over een topploeg met topspelers, die zelfs het jaar ervoor de Champions League-finale tegen FC Barcelona speelde.

Wenger verloor met zijn team in Parijs de finale van de Spanjaarden en wilde een jaar later revanche door opnieuw met zijn team in te zetten op een Champions League-finale. PSV versperde echter die weg en dat zit veel Arsenal-fans nog steeds dwars. In 2007 was namelijk het jaar voor de topselectie om in Europa te gaan oogsten. Het mocht echter niet zo zijn en daar weten de Engelse media The Gunners rondom wedstrijden tegen PSV nog altijd aan het te herinneren.

Martijn van Zijtveld, voetbalcommentator en mede-oprichter van de podcast ArseNL, is een supporter van de Londense club en heeft de nederlaag ingegeven door Alex ook nog altijd vers in zijn geheugen staan. Van Zijtveld hoopt dat Arsenal niet te lichtzinnig naar PSV en poule B kijkt want de Arsenal-fan weet dat PSV zijn club pijn kan doen, zoals dat in 2007 ook gebeurde.

“Het enige waar ik een beetje bang voor ben is onderschatting van de groep, omdat het met alle respect toch een beetje een Europa League-groep is”, vertelt Van Zijtveld in gesprek met Voetbalzone en met Voetbal Internationa. “Ik vind het wel opvallend dat Arsenal bij veel bookmakers in de top vijf staat van kanshebbers om de Champions League te winnen. Maar Arsenal is wel heel moeilijk te verslaan. Dus een kwart- of halve finale zie ik zeker wel gebeuren.”

Van Zijtveld wijst naar de 1-1 remise in 2007, waardoor de exit tegen PSV een feit werd. De onverwachte exit, die echter wel verdiend was want PSV speelde in Eindhoven ook een behoorlijke heen wedstrijd.

“Wat ik me kan herinneren van de vorige ontmoeting tussen PSV en Arsenal in de Champions League? Ik weet dat PSV ons heeft uitgeschakeld aan de hand van Alex. Alex scoorde de beslissende gelijkmaker in Londen. En Arsenal speelde een keer in Eindhoven in de groepsfase en toen kreeg Arsenal twee keer rood.”

Van Zijtveld denkt ook wel te weten welke PSV’ers Arsenal pijn kunnen doen en dus waakt hij voor onderschatting. PSV is tenslotte geen Premier League maar Eredivisie. Toch blijken de Engelse kraten goed op de hoogte te zijn van de perfecte start van PSV in de Eredivisie en de Europese wedstrijden.
Ook de gewonnen Super Cup-wedstrijd tegen Feyenoord wordt in de Engelse tabloid aangehaald als speerpunt van dit nieuwe PSV.

“Ik denk vooral de buitenspelers van PSV, omdat de backs van Arsenal, Ben White en Oleksandr Zinchenko niet de allersterkste posities van het elftal zijn. Dus Noa Lang en Yohan Bakayoko normaal gesproken. Ik ben benieuwd hoe Luuk de Jong het gaat doen tegen Saliba en Gabriel, als Arteta tenminste gewoon in zijn normale opstelling speelt”, aldus Martijn van Zijtveld.


Vorig artikelVerwachte opstelling in Londen: Lang, Bella-Kotchap én Ramalho starten, Lozano reserve
Volgend artikelPSV hoort in de Champions League | Kan PSV het eerdere lage balbezit-percentage tegen Arsenal ophogen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in