Home Nieuws De situatie rond Rai Vloet neemt nog pijnlijkere vormen aan

De situatie rond Rai Vloet neemt nog pijnlijkere vormen aan

5943
0

De berichtgevingen rond Rai Vloet volgen elkaar de laatste weken in rap tempo op. Feitelijk is het niet nieuwswaardig wat iemand in zijn privéleven doet en bezigt maar in het geval van de situatie rond Rai Vloet ligt dat iets anders.

Los van het feit of Rai Vloet nu wel of geen voormalig speler van PSV is, lijkt zijn gedrag toch niet helemaal in de pas te lopen met het leven waarin hij zich begeeft sinds het tragische ongeluk van inmiddels anderhalf jaar geleden. De rechter heeft inmiddels gesproken maar het definitieve vonnis laat nog even op zich wachten. Het ziet er niet best uit voor Vloet, zoveel is zeker.

Het heeft er alle schijn van dat Rai Vloet over niet heel veel inlevingsvermogen lijkt te beschikken getuige zijn gedrag afgelopen maanden dan wel weken. Althans, dat kunnen we opmaken uit het verhaal van weekblad Privé, waar men niets goeds over heeft voor het gedrag en de huidige levensstijl van Vloet.

Rai Vloet is veroordeeld tot tweeënhalf jaar cel voor het veroorzaken van een auto-ongeval waarbij de vierjarige Gio overleed maar Vloet heeft besloten in beroep te gaan tegen de straf. Het is een bizarre samenloop van omstandigheden geworden want Vloet loog in eerste instantie over wie er achter het stuur had gezeten en over de hoeveelheid alcohol die hij had gedronken én de snelheid waarmee hij reed. Voor Weekblad Privé aanleiding om de situatie eens nader te analyseren. Of de objectiviteit ver te zoeken is, kunt u zelf het beste beoordelen.

“Wie denkt dat Vloet zich nu gaat zitten schamen, heeft het echter mis, hij vindt zijn straf TE ZWAAR!”, schrijft Weekblad Privé.

Hoofdredacteur Evert Santegoeds draait er niet omheen en ziet het totaal anders: “Dat is niet veel, hè?”, reageert Santegoeds in een video-item van De Telegraaf. “Als je een jongetje van vier doodrijdt. Met 200 kilometer per uur over de nachtelijke A4. Het is onvoorstelbaar wat die jongen heeft aangericht en hoe weinig verantwoordelijkheid hij daarvoor neemt. Hij voetbalt tegenwoordig in Rusland en verdient daar meer dan een miljoen per jaar en geniet van het leven, terwijl het leven van die mensen in de kreukels ligt”, is Santegoeds hard voor Vloet en zijn gedrag.

Santegoeds spreekt van misdragingen. “Het is niet te doen als je ziet hoe die jongen zich misdraagt en het nu ook nog in zijn botte harses haalt om in hoger beroep te gaan. Het is zijn goed recht om in hoger beroep te gaan, maar ik ben heel blij dat de officier van justitie dat ook gedaan heeft. Als je weet wat hij heeft aangericht, dan zou hij het verhaal zelf ook eens moeten lezen. Misschien gaat er dan een belletje bij hem rinkelen. Tot nu toe niet. Hij haalt het ook nog in zijn botte harses om een shirt aan te trekken met als tekst erop: Live fast, die young. Als je dat op je geweten hebt, moet je je toch de ogen uit de kop schamen.”

Vloet is momenteel contractspeler van de Russische club FK Oeral Yekaterinburg. “Dankzij het dood-rijden van Gio verdient Vloet als voetballer bij Oeral een salaris waarvan hij alleen maar had kunnen dromen”, is Weekblad Privé van mening. “Hij is de best betaalde speler in de selectie. € 20.880,- PER WEEK (oftewel € 1.085.760,- per jaar) toucheert Vloet, volgens de site salary-sport.com. Hij heeft met zijn overgang naar Oeral de jackpot getrokken. Het heeft veel weg van een premie op slecht gedrag.”

De berichtgeving vanuit Privé over Vloet en zijn huidige leefomstandigheden laten aan duidelijkheid niets te wensen over. Het Weekblad gaat verder: “En wie mocht denken dat Vloet zijn miljoenensalaris deels gebruikt om de ouders van de door zijn schuld overleden kleuter Gio te helpen, heeft het bij het verkeerde eind. Dat Vloet dankzij zijn gedwongen vlucht naar Rusland na het doodrijden van Gio nu meer dan een miljoen verdient, moet de zoveelste klap zijn voor vader Steffin en moeder Sanne. Elke keer dat ze met de naam Vloet worden geconfronteerd, doet dat pijn”, aldus Weekblad Privé in een relaas over de situatie van Rai Vloet, die al pijnlijk genoeg te noemen was maar door deze inkijk nog pijnlijker te noemen is.


Vorig artikelPhillipp Mwene inzetbaar tegen Ajax, rechtsback lijkt matig spelende en niet topfitte Teze te gaan vervangen
Volgend artikelKieft vraagt zich af: ‘Waarom is er zoveel negatief sentiment rondom PSV’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in