Home Nieuws De rol van Zoet in Tilburg: Inschieten? Ook Waterreus begrijpt niets van...

De rol van Zoet in Tilburg: Inschieten? Ook Waterreus begrijpt niets van handelswijze van Bommel

45
0

De PSV fans die afgelopen weken en zelfs maanden vroegen om een wisseling van de wacht onder de lat bij PSV werden zondag eindelijk op hun wenken bediend.

Jeroen Zoet werd geheel conform zijn prestaties uit de basis verdreven. Als je geen eerste keeper meer bent ben je in vrijwel alle gevallen in ieder geval tweede keeper. Je mag van een trainer-coach ook verwachten dat als de mededeling omtrent de reservebeurt van Jeroen Zoet daar is, er ook gecommuniceerd wordt over de nieuwe rol van de gepasseerde keeper.

Daarin is Mark van Bommel zeer zeker tekort geschoten. Pas zondagmiddag tussen 14u en 14.30u is er medegedeeld dat Jeroen Zoet geen tweede maar derde keeper zou worden. Dat is een staaltje mismanagement van de bovenste plank van Mark van Bommel. Zoet en Unnerstall wisten vrijdagmiddag al hoe de vork in de steel zou gaan steken wat de positie in de goal zou gaan worden. Een simpele mededeling over de verdere rolverdeling was natuurlijk op zijn plaats geweest.

Ronald Waterreus liet er in het programma Rondo geen misverstand over ontstaan dat dit verre van de juiste aanpak was van PSV’s hoofdcoach. Waterreus gaf ook toe weleens contact te hebben met Zoet en leek het dan ook voor de sluitpost op te nemen. Even leek het erop dat de Limburgse oud keeper van PSV meer wist over het priveleven van Zoet maar al snel sprak Waterreus niet als spreekbuis van Zoet te willen fungeren.

Achteraf bezien had Jeroen Zoet in Tilburg geen enkele rol bij PSV behalve het inschieten tussen 14u en 14.30u waar hij en passant ook nog even de mededeling kreeg dat zijn rol helemaal was uitgespeeld. Dat laatste is vooral voor Zoet erg treurig te noemen maar sportief gezien absoluut geen ramp voor PSV. De ervaren goalie heeft afgelopen jaar binnen de lijnen geen enkele meerwaarde gehad met zijn zeer matige keeperswerk.

Maatschappelijk gezien is Jeroen Zoet een absoluut een bijzonder mens te noemen. De Veendammer zet zich te pas en te onpas in voor maatschappelijk doelen en dat kan niet vaak genoeg benadrukt en benoemd worden. Toch is het ook meer dan terecht dat er naar zijn prestaties wordt gekeken en dan is de reserverol meer dan terecht te noemen.

De PSV directie zal de komende dagen en weken de handen vol hebben de interne brandjes te blussen want feit is dat er naast de sportieve prestaties allerlei conflicten en problemen zijn ontstaan door een aantal keuze’s van de onervaren Mark van Bommel. Het weekend van Jeroen Zoet begon vrijdagmiddag in ieder geval dramatisch en eindigde zondagmiddag voor het einde van de wedstrijd vroegtijdig in de spelersbus van PSV.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here