Home Nieuws De rol van Wijnaldum rond Xavi Simons transfer: ‘Mede door Wijnaldum deze...

De rol van Wijnaldum rond Xavi Simons transfer: ‘Mede door Wijnaldum deze keuze gemaakt’

5205
0

Xavi Simons gelooft in het nieuwe project Ruud van Nistelrooij en Marcel Brands, zoals eerder ook de Argentijnse doelman Benitez voor PSV koos.

Het waren voor Simons echter niet alleen de gesprekken met Ruud van Nistelrooij en John de Jong maar ook de gesprekken met Georginio Wijnaldum die Xavi Simons deden besluiten voor PSV te kiezen. Eerder was het ook Pablo Rosario die doelman Benitez adviseerde om naar PSV te vertrekken. Ook legt Simons uit dat een verhuurperiode in Eindhoven niet ‘ideaal’ voor hem was. Het gevolg was het tekenen van een vijfjarig contract getekend. “Samen met mijn familie en zaakwaarnemer dacht ik dat dit voor de lange termijn de beste keuze zou zijn”, zegt de middenvelder.

Simons zegt ook dat hij met meerdere oud spelers van de club heeft gesproken over PSV. “Hoe ze over de club praten, vind ik echt mooi. Ik heb onder meer met Gini gesproken. Hij zei dat dit echt een grote club is, waar je jezelf kunt ontwikkelen. Hij kent de trainer ook, dus Gini heeft me een beetje uitgelegd hoe de trainer naar voetbal kijkt. Ik vond het prettig hoe hij erover praatte, mede daardoor heb ik deze keuze gemaakt”, aldus de jonge Simons.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here