Home Nieuws De rol van Fred Rutten, weg uit de media: ‘Rutten maakt zeker...

De rol van Fred Rutten, weg uit de media: ‘Rutten maakt zeker geen ongelukkige indruk in zijn nieuwe rol’

2975
0

Fred Rutten, mentor van Ruud van Nistelrooij, wordt door Rik Elfrink namens het Eindhovens Dagblad langs de meetlat gelegd.

Rutten wordt alom geprezen in de jungle die de voetballerij soms is. Er zijn mediaoptredens waar Rutten niet heel goed uitkomt maar zijn kwalitieten als trainer laten niets aan duidelijkheid te wensen over. Elfrink ziet dat Rutten goed weet te gedijen op de Herdgang. ‘Hij maakt zeker geen ongelukkige indruk in zijn nieuwe rol, waarin hij zich niet dagelijks druk hoeft te maken om wat er bijvoorbeeld in de media verschijnt”, schrijft Elfrink in het Eindhovens Dagblad. “Af en toe voert hij informeel wat gesprekken met externe mensen die hij van vroeger al kent, maar dat gaat ogenschijnlijk niet over het beleid van de huidige eerste man.”

In de regionale krant het Eindhovens Dagblad gaat Elfrink verder in op de rol van de assistent-trainer. “Rutten voelt zich zichtbaar vrij om zijn ideeën over te brengen en staat erom bekend ‘projectjes’ te zien in jonge voetballers die wat extra aandacht nodig hebben, om welke reden dan ook”, concludeert Elfrink. “Vraag oud-spelers naar hem en ze zijn vrijwel unaniem lovend over de man die bij PSV tussen 2009 en 2012 hoofdcoach was en toen ook werkte met persoonlijke ontwikkelingsplannen, bijvoorbeeld voor Memphis Depay. Dat pakte voor PSV uitstekend uit.”

Elfrink ziet dat Rutten zich goed voelt in zijn nieuwe rol bij PSV. Van Nistelrooij gaf aan dat hij maar wat blij is met de aanwezigheid en rol van Fred Rutten. “In de zomer gaf Van Nistelrooij met een knipoog aan dat Rutten een clausule in zijn contract heeft staan waardoor hij onbetaalbaar is. Daarmee bedoelde hij dat de samenwerking uitstekend verloopt en dat Van Nistelrooij dagelijks leert van de Tukker, die vele honderden wedstrijden in de spotlights stond. Een man die weet hoe euforie en crises kunnen doorwerken naar het veld”, aldus Elfrink.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here