Home Nieuws De revival van Joël Drommel | Maakt de doelman na gesprekken met...

De revival van Joël Drommel | Maakt de doelman na gesprekken met mental coach een betere indruk?

596
0

Staat Joël Drommel anders onder de lat sinds zijn hernieuwde kans na de blessure van Walter Benítez?

Het heeft er wel alle schijn van. Ruud van Nistelrooij lijkt bovendien eindelijk een vaste formatie te hebben gevonden waarin geen plak lijkt voor Jordan Teze en Armando Obispo. Ineens lijken ook het aantal tegendoelpunten te minderen. In Utrecht speelde PSV overigens ook al met het duo Brantwaite en Ramalho maar ondanks die twee tegentreffers heeft het er toch alle schijn van dat de nieuwe samenstelling voor rust zorgt achterin. Sevilla kon niet scoren in de terugwedstrijd, evenals RKC dat niet voor elkaar kreeg. Het tegendoelpunt van ADO Den Haag laten we even voor wat het is.

Het is nog te vroeg om Joël Drommel op de troon te zetten of de hemel in te prijzen maar doelman lijkt wel degelijk met een andere houding onder de lat te staan dan voorheen. De schouders lijken wat minder te hangen en het vertrouwen is groter. Zijn verhaal en geschiedenis zijn bekend. Drommel begon als eerste doelman na zijn overstap van FC Twente, maar moet het inmiddels doen met een reserveplek. De doelman had het moeilijk met zijn rol op het tweede plan en des te knapper is de revival te noemen.

“Ik heb een mental coach waar ik mee praat”, zegt Drommel tegen het Eindhovens Dagblad. “Ook is mijn vader belangrijk voor me, net als een aantal vrienden. Mijn vader is oud-keeper en snapt het vak volledig. De mental coach heb ik vorig jaar ingeschakeld op het moment dat ik uit het doel ging. Ik dacht, ik ga gewoon kijken of het iets is.”

Drommel gaat verder: “Hij is geen psycholoog, maar iemand waar je je ei bij kwijt kunt en fijn mee kunt spreken. Het is geen bekend persoon, maar dat maakt helemaal niks uit. Het bevalt goed. Als keeper komt er veel op je af en het is hier allemaal ook groter dan bij FC Twente, maar ik ben nu al een tijdje bij PSV en in Eindhoven. Het voelt goed, ik ken de stad en voel me meer op mijn plek.”

De doelman wijst ook naar Ruud van Nistelrooij. “Voor mij is Ruud van Nistelrooij van heel groot belang, ook omdat hij mij de bekerwedstrijden heeft gegund. Ik voel nu vertrouwen daardoor. Met Spakenburg-uit hebben we een uitdagende en mooie loting en ik wil door het winnen van die wedstrijd heel graag naar de bekerfinale. Vorig jaar was het heel mooi dat we het toernooi wonnen, maar voor mij toch anders omdat ik toen bankte”, aldus Drommel.


Vorig artikelEngelse media bewierooken Cody Gakpo na rol tegen United en wijzen naar Wijnaldum
Volgend artikelFIFA ondersteunt actie Thijs Slegers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in