Home Nieuws De reputatie van PSV in Noorwegen

De reputatie van PSV in Noorwegen

759
0

PSV speelt donderdagavond de eerste groepswedstrijd van Europa League seizoen 2022-2023. Het is de tiende keer sinds de oprichting van het toernooi in 2009, dat PSV deelnemer is aan het tweede toernooi van Europa.

PSV is dus inmiddels vaste klant van het UEFA toernooi, waar het eigenlijk vaste klant en bespeler van het UEFA Champions League toernooi wenst te zijn. Dat lijkt er vooralsnog voorlopig niet in te zitten. Hoe dan ook, PSV dient in ieder geval voortvarend van start te gaan omdat er ook een zware uitwedstrijd in Londen tegen Arsenal wacht.

De Noorse opponent Glimt dient in ieder geval niet onderschat te worden. Nu is de tegenstander afkomstig uit het noorden van Noorwegen ook weer geen hoogvlieger maar de wankele defensie van PSV zal toch op haar tellen moeten passen. PSV heeft met name ervaring met Rosenborg als tegenstander als het over wedstrijden tegen Noorse clubs gaat. Toch lijkt Glimt geen eendagsvlieg te zijn in het Noorse voetbal. Hoe kijkt men in het Scandinavische land tegen PSV aan?

PSV heeft een goede reputatie in Noorwegen, vertelde Knutsen, die de provincieclub van boven de poolcirkel de afgelopen twee jaren naar de Noorse landstitel leidde. Echter nu staat hij zijn team op tien punten achterstand op koploper Molde met nog maar negen duels voor de boeg.

“Het zijn fantastische wedstrijden om in de Europa League te mogen spelen. Als kind droomde ik er al van om dit soort wedstrijden mee te maken. In die tijd hadden we in Noorwegen maar één televisiezender en daarop zagen ze Hallvar Thoresen spelen voor PSV. Dat was mijn grote idool. Vanuit die tijd heeft PSV bij ons een heel goede reputatie. In Noorwegen wordt PSV gezien als een grote club”, aldus de Noorse trainer Knutsen.


Vorig artikelBodø/Glimt geeft complimenten aan ‘Champions League team’ PSV maar heeft genoeg gezien en kiest de aanval
Volgend artikelPSV is niet Europa-proof

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in