Home Nieuws De reactie uit Enschede kon niet uitblijven: ‘We hebben geen ouderwetse transfertruc...

De reactie uit Enschede kon niet uitblijven: ‘We hebben geen ouderwetse transfertruc uitgehaald’

607
0

Zoals altijd te doen gebruikelijk volgen er over en weer reacties na een langdurige transfersoap tussen clubs. Zo ook rond de transfer van Drommel naar PSV.

Wat dat betreft kon de reactie vanuit Enschede niet uitblijven. PSV heeft er inmiddels een prima keeper bij, al moet er nog worden afgewacht welke kant het op gaat met de kwaliteiten en talenten van Joel Drommel. Bij FC Twente in Enschede speelt men in ieder graag de vermoorde onschuld.


Twente bestuurder Jan Streuer lijkt een meester te zijn in het wekken van verbazing terwijl de Enschedese spiegel, als men daar tenminste in zou kijken, toch iets anders laat zien.

‘FC Twente heeft géén ‘ouderwetse transfertruc’ uitgehaald in de onderhandelingen met en Joël Drommel. Dat stelt technisch directeur Jan Streuer, die verbaasd is door de storm aan kritiek.

Drommel heeft zijn deel in de transfersom laten vallen om de overstap naar PSV mogelijk te maken. Streuer zei ‘groot respect’ te hebben voor de 24-jarige doelman, ‘omdat er maar weinig spelers zijn dit zouden doen’. Het leidde tot een storm aan kritiek van vrijwel alle analisten.

“Ik hoorde zelfs de term asociaal langskomen. Maar die kritiek is volkomen onterecht. Wij hebben geen enkele druk op Joël uitgeoefend”, reageert Streuer tegenover Tubantia.

“Misschien hadden die mensen beter eerst even kunnen informeren hoe het echt zit, in plaats van zomaar wat te roepen. Als een speler iets in zijn contract heeft staan, dan moet je dat als club nakomen, dat vind ik ook. Maar in dit geval was het wel iets anders. Het kamp Joël Drommel is met deze oplossing naar ons toe gekomen en niet andersom”, aldus Jan Streuer over de kritieken aan het adres van zijn club.