Home Nieuws De PSV beleving van Mark van Bommel

De PSV beleving van Mark van Bommel

86
0

Mark van Bommel en PSV zijn nauw met elkaar verbonden. De Limburger is door de jaren heen een echte PSV’er geworden en steekt zijn gevoel daarover niet onder stoelen of banken.

Fanatisme, gedrevenheid en karakter tonen. Zomaar drie kernwaarden die bij Mark van Bommel hoog in het vaandel staan. De nieuwe PSV trainer vertelt in de FOX Sports-documentaire ‘Mark van Bommel: van successpeler naar succestrainer bij PSV?’ uitgebreid over zijn liefde voor PSV en Eindhoven. Van Bommel weet zijn vak al jaren met veel passie en gedrevenheid te beleven. Een recent voorbeeld daarvan is het interview wat Hélène Hendriks namens Veronica met van Bommel had. Hendriks stelde van Bommel een vraag over Ajax en de toen recente kwalificatie voor de Champions League. De houding en blik in de ogen van Mark van Bommel veranderde meteen toen het woord Ajax viel. Over PSV beleving gesproken…


“Ik heb met Eindhoven een heel speciale band. Ik heb hier zes jaar gespeeld. Vanaf 1999 tot 2005. Daarna ben ik in 2012 teruggekomen. Nu ben ik trainer. PSV is wel m’n club geworden”, zegt Van Bommel.

Van Bommel blikt terug op het moment dat Toon Gerbrands hem polste voor de vacature die Cocu achterliet na zijn vertrek. “Ik kreeg de vraag of ik het eerste elftal van PSV wilde trainen. Toen is het heel snel gegaan. We hadden weinig voorbereidingstijd. Je probeert de spelers zo snel mogelijk je speelwijze duidelijk te maken, je tactiek.”

Van Bommel denkt nog vaak terug aan het moment in april 2005 thuis tegen AC Milan. PSV was heel dichtbij de Champions League-finale maar Abrosini en Milan staken daar een stokje voor. “Het seizoen 2004/2005 was een uniek seizoen voor PSV. We werden kampioen, wonnen de beker en haalden de halve finale van de Champions League. We waren heel dicht bij de finale. We verloren uit met 2-0 van AC Milan en wonnen thuis met 3-1. Dat zijn momenten waar je vaak aan terugdenkt.”


Facebook Comments