Home Nieuws De problemen bij PSV zitten dieper na ‘één van de slechtste duels...

De problemen bij PSV zitten dieper na ‘één van de slechtste duels in geschiedenis PSV’

1775
2

Is Cambuur Leeuwarden – PSV een incident geweest na een eerder incident in Enschede of is Cambuur – PSV exemplarisch voor de rest van dit seizoen?

De vragen vliegen de club om de oren maar beantwoorden is het niet zo simpel. PSV leed zaterdagavond een beschamende nederlaag bij SC Cambuur en krijgt er flink van langs in de vaderlandse media. Dat mag uiteraard terecht worden genoemd want het leek helemaal nergens op wat de mannen van Ruud van Nistelrooij lieten zien. De kranten schieten uit hun slof over het spel van PSV.

De Telegraaf zag dat PSV flink tekort schoot in Friesland. ‘Als een marathonloper die in de eerste van de ruim 42 kilometer struikelt over een losse veter en tegen het asfalt smakt, is PSV begonnen aan de intensieve serie tot aan het WK’, aldus De Telegraaf. ‘Het spel in balbezit van de equipe van Van Nistelrooij was weer erg slordig, veel te traag en gespeend van ideeën. Daarbij hielp het niet dat de PSV-trainer na rust Xavi Simons en Joey Veerman, de jongens met creativiteit, al snel naar de kant haalde.’

‘De organisatie van PSV werd zaterdag door modale Eredivisie-voetballers aan flarden geschoten’, stelde het Eindhovens Dagblad vast in een harde maar faire analyse. ‘Het is geen incident meer dat de ploeg regelmatig wegzakt tot een bedenkelijk niveau en nog steeds vallen de tegengoals veel te makkelijk.’

‘Na een van de slechtste duels in de geschiedenis van PSV moet de ploeg van Ruud van Nistelrooij zich de komende dagen snel herpakken. Het programma was zelden zo uitdagend en de problemen lijken enorm groot. Ruud van Nistelrooij is door algemeen directeur Marcel Brands overgehaald om de klus bij PSV te vervullen, maar heeft voorlopig nog geen handtekening onder het spel van zijn nieuwe team kunnen zetten.’

Dagblad Trouw haalt ook maar eens uit naar de equipe van Ruud van Nsietlrooij. ‘De problemen bij PSV zitten dieper dan bij Ajax’, kopt Trouw. ‘Met de spectaculaire 4-3 zege op Feyenoord werd twee weken geleden een crisissfeer nog afgewend. Op basis van karakter werd toen gecamoufleerd wat zich al vaker openbaarde, bijvoorbeeld tegen Rangers FC, FC Twente en RKC: dat PSV heel erg matig voetbalt. In een te laag tempo, met schrikbarend veel foute passes en een veldbezetting die niet deugt. Aanvallend is de ploeg te afhankelijk van de individuele oprispingen van Cody Gakpo”, aldus Trouw over het spel van PSV.


Vorig artikelPoll: De ruime nederlaag in Leeuwarden
Volgend artikelDe Jong is td af maar krijgt veelal de zwarte piet toegespeeld, toch weer de ‘ons kent ons’ cultuur?

2 REACTIES

 1. ik vraag mij af wat de intentie is van coach en spelers wanneer ik het spel bekijk.
  Bal naar max, bal terug ,bal naar max, breed, terug, bal naar max.
  Helaas kan max niet opbouwen en overal zie je dat op het veld terug, breed en achteruit voetballen, de coach staat erlangs en kijkt erna.
  Geen enkele keer zie ik Ruud eens naar voren wijzen waar het moet gebeuren, snappen ze dat er 30.000 man betaald hebben om er eens tegen aan te gaan en wat te laten zien?
  Liever verlies met strijd dan dit armzalige gedoe.

 2. Ik denk, dat het een mentaal probleem is. Psv moet spelers selecteren vooral op mentaliteit.
  Aan technisch zeer goede spelers, maar waar onvoldoende vechtlust inzit, heb je weinig in
  zware wedstrijden. Vanavond liet Napoli zien hoe dat moet. Ze lieten Ajax niet in haar spel komen.
  Psv heeft die spelers wel gehad. Dan denk ik aan Gerets, W vd Kerkhof, v Bommel, v Aarle, Heintze.
  Wouters. Cocu, R Koeman, etc. Zulke spelers heb je nodig op het middenveld en achterin.
  Sangare heeft dat ook wel, maar komt voetballend tekort. De scouting moet op zoek naar zulke
  spelers. Dat kan verandering brengen en daarbij een paar goalgetters. Tini.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in