Home Nieuws De prachtige vrije trap van ‘oer-PSV’er’ Teze tegen Sparta smaakt naar meer,...

De prachtige vrije trap van ‘oer-PSV’er’ Teze tegen Sparta smaakt naar meer, Teze spreekt opnieuw voorkeur voor positie uit

1465
0

De door PSV zelf opgeleide Jordan Teze maakt een meer dan goed seizoen door onder Peter Bosz. Vanaf dag één krijgt de verdediger het vertrouwen van de trainer en dat weet zich tot op heden steeds meer dan goed uit te betalen.

Teze is na een matig seizoen onder Ruud van Nistelrooij, waarbij hij veelal pendelde tussen de bank en de tribune en tevens geregeld geslachtofferd werd na wederom een matige wedstrijd, toch als het ware opgebloeid onder Bosz. De trainer van PSV sprak zich eerder al uit over de zogenaamd fantastische inspeelpass waar Teze over beschikt.

Bosz gebruikte zelfs ferme woorden want niemand heeft zo’n goede inspeelpass richting het middenveld als Jordan Teze, zei Bosz enkele weken geleden. Teze heeft inmiddels al behoorlijk wat wedstrijden namens PSV op zijn naam staan en daar lijkt voorlopig geen einde aan te komen gezien zijn goede vorm.

Het geringe aantal van twee tegendoelpunten tegen na acht duels is ook op het conto van Teze te schrijven. “Ik ben misschien al een beetje oer-psv’er. Ik heb inmiddels al 154 wedstrijden gespeeld”, zegt Teze tegenover ESPN, die zich voor de zoveelste keer weer uitlaat over zijn favoriete positie.

“Mijn voorkeurspositie is centraal achterin. Als ik mezelf zou opstellen, zou ik mezelf ook centraal zetten. Ik word alleen vaak als rechtsback gebruikt, dus ik zie mezelf wel als aanvallende centrale verdediger. Dat vind ik wel een mooie middenweg”, klinkt het.

Wel weet Teze als rechtsback de nodige assists af te leveren richting de voorhoede en vaak natuurlijk richting Luuk de Jong. “De Jong kan heel goed koppen en ik heb een goede trap. Ik moet de bal er gewoon inslingeren en dan weet ik dat hij zijn hoofd daar tegenaan kan krijgen. Ik mag hem nog wel vaker geven, want ik kom vaak in die positie”, aldus Teze, die in onderstaand item van ESPN ook nog even uitlegt waar toch die schitterende vrije trap ineens vandaan kwam vorige week zondag op Het Kasteel tegen Sparta.

De werkelijk prachtige trap werd ternauwernood uit de kruising gehaald door Olij maar kende tegelijkertijd een prachtige curve. De vrije trap van Teze smaakt duidelijk naar meer.


Vorig artikelWijst Luuk de Jong naar vorig seizoen? ‘Ik denk dat het spel van Peter Bosz mij beter past’
Volgend artikelStatistieken onderschrijven kritiek en twijfels Van der Gijp niet: ‘Hij is hem voorbij in Oranje’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in