Home Nieuws De plannen van Peter Bosz met Joey Veerman: ‘Niet spannend, best logisch’

De plannen van Peter Bosz met Joey Veerman: ‘Niet spannend, best logisch’

6217
0

Joey Veerman en Peter Bosz lijken zo op het eerste oog wel een goede klik hebben.

De middenvelder uit Volendam, karaktermens ook, met zijn fluwelen balbehandeling en techniek in combinatie met de trainer die van verzorgd en technisch verdijd voetbal houdt. In Oostenrijk droeg de middenvelder meteen de aanvoerdersband, hoewel Luuk de Jong wel afwezig was.

Bosz lijkt wel uit de voeten te kunnen meg de middenvelder, die in de belangstelling staat van Lazio Roma, maar tegelijkertijd nog wel een stap kan zetten in zijn niveau.

Wat zijn precies de plannen van Peter Bosz met Joey Veerman? De trainer verraste afgelopen weekend in de gewonnen oefenwedstrijd tegen FC Blau-Weiss Linz door Joey Veerman als meest verdedigende middenvelder te posteren. Daar bleken in de media meteen allebei conclusies aan verbonden te worden. Bosz vindt het tegelijkertijd eigenijk allemaal niet zo spannend.

Bosz noemt de nieuwe rol van Veerman, die vorig seizoen vooral aan aanvallen kon denken, een ‘probeersel’ van de technische staf. “Het gaat op dit moment meer om het conditionele aspect dan om de speelstijl. Het is niet spannend en ergens ook best logisch”, zegt Bosz in gesprek met ESPN.

“Of Veerman als enige controleur kan spelen? Als hij het goed doet…”, antwoordde de trainer cryptisch.

Het gesprek over tactiek ging vervolgens verder. Bosz kreeg de vraag of Veerman een ‘uitdaging’ is. Er wordt zo nu en dan gewezen op de mentaliteit van de middenvelder uit Volendam, iets waar Ruud van Nistelrooij niet altijd over te spreken was.

“Het is gewoon een goede voetballer. Het is interessant om te zien of deze jongen ook op een andere positie kan spelen. Maar goed, dat zal hij zelf moeten laten zien. Ik heb zelf als verdedigende middenvelder gespeeld, dus ik weet wel wat er op die positie wordt gevraagd”, aldus Peter Bosz.


Vorig artikelEen ‘grote’ transfer lijkt aanstaande gezien berichtgeving PSV
Volgend artikelDe zeer bijzondere geste van Noa Lang voor ruim 500 PSV fans met rugnummer 7

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in