Home Nieuws De opvolging van Art Langeler; is Wim Jonk kandidaat?

De opvolging van Art Langeler; is Wim Jonk kandidaat?

38
0

De geruchten over de opvolging van Art Langeler zijn in alle hevigheid losgebarsten. Daarbij worden de namen van Adrie Koster en Wim Jonk genoemd maar ook die van Jong PSV-trainer Pascal Jansen.

Bij Sparta en Vitesse was hij al hoofd opleidingen en momenteel is hij voor het tweede seizoen achtereen trainer van Jong PSV. Jansen is bekend met de werkwijze van Langeler en kan daarop voortborduren, schrijft ook het Eindhovens Dagblad. Durft de club het bijvoorbeeld aan om ex PSV speler Wim Jonk te benaderen, wiens filosofie gericht is op de zelfde speelwijze als PSV hanteert en wil hanteren of is zijn filosofie juist te zwart-wit? Jonk was een aantal jaar hoofd opleidingen bij Ajax en heeft momenteel geen functie binnen een club. Jonk heeft wel oren naar een baan als hoofdtrainer.

Eerder liet ook Bastiaan Riemersma in een interview al weten graag Langeler op te volgen. Hij is al meer dan tien jaar werkzaam bij PSV en trainde onder meer verschillende jeugdelftallen Momenteel coördineert hij project ‘Fundament’ en geldt hij als een ‘coming man’ binnen de jeugdacademie van PSV. Riemersma heeft geen achtergrond als profvoetballer en was tot nu toe geen coach bij een betaald voetbalploeg, wat ook weer als voordeel kan werken aangezien de ambities naar en terugkeer op het veld wat anders kunnen zijn. De ervaren Wim Jonk heeft overigens ook geen ervaring als hoofdtrainer bij een betaald voetbal club.

Aad de Mos is vaak te vinden op de Herdgang en heeft een duidelijke mening over de opvolging van ‘leraar’ Langeler. Volgens hem is continuïteit essentieel en zou PSV ernaar moeten streven om iemand veel langer dan een paar jaar aan boord te hebben. „Het zou mooi zijn als iemand zo’n functie bij wijze van spreken eens een jaar of tien zou kunnen uitoefenen. Pas dan heb je de continuïteit die nodig is en kan je echt bouwen. Nu zie je toch telkens weer dat iemand wordt aangetrokken die na een paar jaar of zelfs eerder alweer naar het gras wil.”


Vorig artikelArt Langeler trots op 4 jaar PSV
Volgend artikelNico Dijkshoorn ‘schoffeert’ Luuk de Jong

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in