Home Nieuws De opmars van Joshua Brenet

De opmars van Joshua Brenet

21
0

Joshua Brenet, back van de toekomst of ideale 12e man voor beide back posities? Feit is dat de goedlachse vrolijke verdediger, met roots in Amsterdam en Limburg, steeds dichterbij een basisplaats komt. Brenet heeft zich weten te ontwikkelen. De vraag is en blijft of het voldoende is om een basisplaats te kunnen veroveren. Brenet laat zijn licht schijnen op de titelrace en ziet een gunfactor.

“De gunfactor naar Feyenoord en Rotterdam ligt hoger dan die naar Ajax en Amsterdam”, zegt Brenet in gesprek met FCUpdate.nl. “Hoe dat komt? Het is gewoon iets wat bij PSV leeft, vooral bij de fans. Ik denk ook dat het meespeelt dat Feyenoord al een tijdje geen kampioen meer is geworden. De strijd ging de afgelopen jaren altijd tussen PSV en Ajax. Daardoor ligt de gunfactor bij de fans hoger bij Rotterdam dan bij Amsterdam.”


Brenet noemt steeds de supporters. De back vindt het voor de aanhang extra mooi dat Ajax in Eindhoven zo goed als knock-out geslagen is in de titelstrijd. “Dat is natuurlijk wel extra lekker. We hebben de afgelopen wedstrijden wat punten laten liggen, tegen Twente en ADO. Dan is het mooi en fijn om dit aan het publiek te kunnen geven. Ze hebben het verdiend, omdat ze altijd achter ons blijven staan. Het is belangrijk voor de fans, maar in de groep speelde ook wel het gevoel dat we Ajax wilden dwarsbomen. In het team wordt het Rotterdam namelijk ook meer gegund dan Amsterdam. Dat gevoel leeft wel. Het is mooi dat we van ze hebben kunnen winnen.”

Dan nog even over het seizoen van Brenet. Dat was er een met pieken en dalen. Zo wisselde de vleugelverdediger zijn momenten af. “Ik moest mijn kansen pakken wanneer dat kon. Dat was mijn taak in dit seizoen. Ik had voornamelijk een reserverol, maar moest er staan op de momenten dat het moest. Dat heb ik wel gedaan, vind ik. Ik heb het merendeel van het seizoen op de linksbackpositie gespeeld en vind wel dat ik met een goed gevoel kan terugkijken op het seizoen.”

Brenet staat nog tot medio 2020 onder contract bij PSV en gaat ervan uit dat hij volgend seizoen nog in Eindhoven speelt. “Ik weet niet precies welke veranderingen er allemaal gaat plaatsvinden. Mijn eerste gedachte is om te blijven, maar je weet nooit wat er gaat gebeuren”, aldus Brenet, die dit seizoen 26 officiële wedstrijden speelde namens PSV. Vorig seizoen waren dat er 39, maar streed PSV ook langer mee op verschillende fronten.


Facebook Comments