Home Nieuws Onzekerheid slaat toe bij kritische Vertessen én Gakpo: ‘Gevoel dat ik het...

Onzekerheid slaat toe bij kritische Vertessen én Gakpo: ‘Gevoel dat ik het wel kan, komt er niet uit’

8431
0

Door het ontbreken van Luuk de Jong, het vertrek van Carlos Vinícius en het matige optreden van Guus Til in Enschede, besloot Ruud van Nistelrooij voor Vertessen te kiezen.

Het pakte niet goed uit. De 21-jarige aanvaller speelde een ongelukkige wedstrijd en liet tot tweemaal toe een opgelegde kans op de openingstreffer liggen. Na afloop was de spits ontevreden en kritisch na het eigen falen. ‘Daar kun je niet omheen en dat komt vooral door mijn eigen spel’, zei Vertessen tegen ESPN. ‘Ik heb niet geleverd, dat ziet iedereen. Ik focus me nu op de volgende wedstrijd en laat deze links liggen.’

Cody Gakpo ziet waar het ook aan schort en zegt tegenover de verzamende media: ‘We moeten als geheel bewegen en dat ontbreekt in fases’. “Iedereen had het gevoel dat als we zuiver aan de bal waren en de juiste beslissingen namen, we zeker tot meer kansen zouden komen en de extra goal hadden kunnen maken”, aldus Gakpo. “Zeker in de eerste helft hebben we een aantal goede kansen gehad, vooral met die rebound van Yorbe.”

Gakpo ging verder: “Het kan altijd gebeuren dat ook zulke ballen er niet in gaan. Dan moeten we zorgen dat we wel verdedigend goed staan met het hele team en dan niet zo vlak voor rust de tegentreffer krijgen, zodat we weer achter de feiten aan moesten.” Tijdens de wedstrijd waren de ruimtes tussen de linies soms enorm. “We zullen het daar met de achterste linie goed over moeten hebben”, zo gaf Gakpo aan. “Als voorste linie willen we natuurlijk graag naar voren rennen, maar we moeten ook als geheel bewegen en dat ontbreekt in fases.”

Op de vraag van PSV clubwatcher Marco Timmer of het dit seizoen moeilijker voor hem is gezien de hectische transferperiode en de nieuwe verwachtingen rondom Gakpo, antwoordde de aanvaller als volgt: ‘Ik heb het gevoel dat ik het wel kan, maar het komt er niet uit’. Terug naar Vertessen. Voor Vertessen is het seizoen eigenlijk pas net begonnen na zijn herstel van de operatie. ‘Ik ben net terug terug en ben best fit, maar ik laat het gewoon niet zien. Dat is jammer. Dat ik ben geopereerd is geen excuus, daar hou ik niet van’, begint hij kritisch.

‘Op verschillende vlakken was het niet voldoende. Het maken van goals, bijvoorbeeld’, zei Vertessen over zijn eigen spel. ‘Het was gewoon net niet goed genoeg. Waarom het in zijn totaliteit niet lekker loopt? Ik heb geen idee. Misschien valt er in de communicatie nog wel wat progressie te boeken. Er is in ieder geval werk aan de winkel. Dat is wel te zien”, aldus Yorbe Vertessen.


Vorig artikelMisverstand na misverstand en van Nistelrooij verdient steun maar…’Reuzenstappen’?
Volgend artikelTevreden Noorse kranten zien frustraties bij PSV aanhang: ‘Hele Philips Stadion was in beroering’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in