Home Nieuws De nuance na slechte beurt Simons in Oranje: ‘Zijn leeftijdsgenoten zijn écht...

De nuance na slechte beurt Simons in Oranje: ‘Zijn leeftijdsgenoten zijn écht een stuk verder’

10490
1

Xavi Simons speelde woensdagavond geen beste wedstrijd voor Oranje in de Rotterdamse Kuip. Ronald Koeman zag dat er een forse overtreding op Simons werd gemaakt en besloot even daarna dat het genoeg was.

Koeman besloot dat het beter was Simons naar de kant te halen en zo geschiedde. De vorige grote interland die Simons speelde was ook geen succes te noemen. In Stade France tegen de vice-wereldkampioen bleef Simons wel overeind maar kon hij weinig uitrichten tegen een beter Frankrijk. Ook tegen een met name in de tweede helft beter Kroatië speelde Simons een matige wedstrijd. En dus kon één van de grootste fans van de middenvelder na afloop in zijn analyse niets anders dan een pittige conclusie over Simons trekken.

‘Xavi Simons speelde slecht’, zei Van der Vaart bij de NOS. Een andere ‘Xavi Simons fan’ was ook minder positief in zijn woorden over de jonge topvoetballer. Niemand minder dan Ruud Gullit erkent het grote talent en het grote potentieel van Simons, maar er dienen nog wel een paar stappen voorwaarts te worden gezet. Althans, dat stelt Ruud Gullit vast als hij naar andere topvoetballers van dezelfde leeftijd als Simons kijkt.

Gullit blijft positief over Simons en denkt hij dat Simons nog veel stappen voorwaarts kan maken. Een aantal leeftijdsgenoten is volgens de voormalig PSV’er ‘een stuk verder’ dan de eveneens twintigjarige Simons,

“Simons? Die hebben we eigenlijk nog niet gezien hè, in het Nederlands elftal”, zegt Gullit bij Ziggo Sport voorafgaand aan het National League-duel van het Nederlands elftal met Kroatië. “Ik ben heel nieuwsgierig hoe hij gaat spelen. En waarom ben ik nieuwsgierig? Hij wordt in Nederland beschouwd als het allergrootste talent en dat ben ik wel met iedereen eens, maar ik vergelijk hem ook met zijn leeftijdsgenoten Gavi (18), Pedri (20) en Saka (21). En die zijn echt, écht een stuk verder”, is Gullit stellig.

Enkele maanden geleden zei Van der Vaart precies het tegenovergestelde. De NOS en Ziggo analist vond Simons juist verder dan de genoemde buitenlandse talenten. De discussie over Simons ging verder aan tafel bij Ziggo. Simons heeft zich volgens presentator Wytse van der Goot nog niet laten zien in wedstrijden waarin hij het verschil kon maken.

“Nee, en ook niet bij PSV hè, in de belangrijke wedstrijden”, geeft Gullit zijn collega gelijk. “Dus ik ben heel nieuwsgierig hoe hij zich vandaag laat zien. En natuurlijk, als hij vandaag een vijfje of een zesje speelt is het niet gelijk slecht, maar ik wil gewoon zien of hij de stappen maakt die nodig zijn om dat talent te zijn en de speler te worden waarvan iedereen denkt dat hij dat in zich heeft. Dat is mijn nieuwsgierigheid, dus daar kijk ik naar uit en ik kijk naar hoe het elftal zich manifesteert.”


Vorig artikelKoeman ziet duidelijk veel toekomst in Oranje basisspeler Xavi Simons, Joey Veerman begint op de bank
Volgend artikel‘Xavi Simons brengt Georginio Wijnaldum thuis’

1 REACTIE

  1. Simons heeft zich volgens presentator Wytse van der Goot nog niet laten zien in wedstrijden waarin hij het verschil kon maken.

    “Nee, en ook niet bij PSV hè, in de belangrijke wedstrijden”, geeft Gullit zijn collega gelijk. “

    brooooo wa lulle deze mense

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in