Home Nieuws De Nederlandse enclave rond Cody Gakpo in Liverpool, Gakpo onderwerp van gesprek...

De Nederlandse enclave rond Cody Gakpo in Liverpool, Gakpo onderwerp van gesprek door ‘karatetrap’

16575
0

Cody Gakpo is alweer enkele maanden in dienst bij Liverpool en staat momenteel ver af van alle PSV perikelen.

De Eindhovenaar zal het geheel op afstand allemaal best volgen maar de aanvaller geniet van zijn eerste half jaar in Liverpool. De coach die Gakpo afgelopen winter met lede zag vertrekken en daar geregeld naar verwees als het in de media over PSV ging, heeft PSV abrupt de rug toegekeerd. Het zal het PSV hart van Cody Gakpo laten bloeden.

De aanvaller, die tegenwoordig als centrale spits door het leven gaat, heeft gewonnen de KNVB beker van 2022 achter zijn naam staan maar ziet nu vanuit Engeland dat zijn club in brand staat. Gakpo zal ongetwijfeld contact onderhouden met een deel van zijn vorige ploeggenoten en zal de wedstrijd in Alkmaar met grote belangstelling tegemoet treden.

Ondertussen gaat het de voormalig PSV’er goed in Liverpool. Bijna een half jaar woont en leeft Gakpo in de Engelse havenstad met tal van Nederlanders in zijn omgeving. Ze groeien steeds meer naar elkaar toe. De Nederlanders vertellen in gesprek met ViaPlay wat ze waarderen aan elkaar en het mooie groepje dat ze hebben met Nederlanders in de buurt.

Van Dijk wist al snel dat hij Gakpo, toen nog bij PSV, er snel bij wilde hebben in Liverpool. “Ik heb hem wel gezegd dat dit de juiste stap was. Dat is uiteindelijk ook wel gebleken. De kans dat Roberto Firmino zou vertrekken was natuurlijk aanwezig en ik heb hem meerdere malen bij Oranje zien spelen. De groei die je als persoon ook in hem ziet. Ik merkte aan alles dat dit voor hem het juiste was om te doen.”

“Buiten het veld en in het veld zie je dingen die je probeert over te brengen op die jonge gasten”, vertelt Van Dijk over zijn aanvoerderschap in Liverpool. “Ik ben natuurlijk niet de jongste meer dus ik probeer dan wel een voorbeeld te zijn voor de rest. Kijk naar Cody ook, die is nu 24 en kan ook nog zo lang mee op het allerhoogste niveau. Hij moet ook nog van me kunnen leren.”

Volgens Van Dijk en Gakpo hebben ze een flinke Nederlandse enclave die de Eindhovenaar goed heeft opgevangen. “Nathan Aké en Donny van de Beek zitten hier ook in de buurt natuurlijk. En Kevin De Bruyne als Belg past er ook goed tussen. Tyrell Malacia zit er ook nog. Als groep zijn we ook vaak bij elkaar.”

Gakpo bleek deze week in Engelse media onderwerp van gesprek te zijn. Vorige week plantte tegenstander Mings zijn noppen ongelukkig in de borstkas van Gakpo, wat veel stof deed opwaaien. Arbiter John Brooks achtte een gele kaart genoeg. De VAR keer er nog naar, maar besloot ook niet in te grijpen.

Liverpool-coach Jürgen Klopp kon daar achteraf weinig begrip voor opbrengen. Hij verwees naar de flinke striemen op de borst van Gakpo. ‘Die kun je niet krijgen van een fatsoenlijke overtreding’, aldus de manager.

‘Het was een pittige botsing, maar de scheids besloot geel te geven. Dan moet je ook weer door. Je accepteert het en speelt verder’, blikt Gakpo zelf terug bij Astro Super Sport. ‘Het was pijnlijk. Ik hoopte vooral dat het niets serieus was en dat ik verder zou kunnen. Gelukkig was ik oké.’


Vorig artikelIconische Spelers: Top 10 Legenden van PSV Eindhoven
Volgend artikelDoor PSV fans bekritiseerde Telegraaf-journalist én brenger van de ‘boodschap’, schiet in de verdediging

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in