Home Nieuws De naam van Louis van Gaal valt: ‘Van Gaal prima keuze voor...

De naam van Louis van Gaal valt: ‘Van Gaal prima keuze voor PSV, die is wraakzuchtig na het WK in Qatar’

8803
0

Verschillende namen passeren al enkele dagen de revue als het over de opvolging van Ruud van Nistelooij gaat.

Kiest PSV voor het verleden en ‘ouwe jongens krentebrood’ door bijvoorbeeld Phillip Cocu terug te laten keren? Dan volgen automatisch Chris van der Weerden en Twan Scheepers zijn voorbeeld en is alles weer bij het oude. Of kiest de club voor vernieuwing, ander voetbal en spectaculair voetbal zoals we onder Roger Schmidt zouden gaan zien maar feitelijk slechts enkele competitiewedstrijden zichtbaar was? In dat geval is Peter Bosz de enige juiste keuze.

Ook de namen van Pascal Jansen en Ron Jans passeren de revue maar nog niet de naam van Louis van Gaal. Van Gaal, voormalig vertrouweling van Marcel Brands bij AZ, onderhoudt nog altijd nauwe contacten met Louis van Gaal. De voormalig bondscoach heeft wel wat goodwill verspeeld met zijn media optredens voor en tijdens het WK. Ook was het spel van Oranje niet perse een lust voor het oog te noemen maar een club trainen is wel wat anders dan eindtoernooi met ultrakorte voorbereiding.

Zou Louis van Gaal nog een kandidaat kunnen zijn voor de hoofdrol bij PSV of is dat anno 2023 echt een gepasseerd station? Staat de gestopte bondscoach überhaupt open voor een functie als hoofdtrainer bij een Nederlandse topclub? Van Gaal sprak zich eerder uit over een functie als hoofdtrainer en gebruikte daarbij de woorden: ‘In principe niet. In principe ben ik gestopt als hoofdtrainer maar ik heb nog geen afscheid genomen’, aldus een cryptische Louis van Gaal vorig jaar.

We legden deze week de naam van Louis van Gaal voor aan Jan Poortvliet. Poortvliet is nog altijd zeer begaan met PSV en volgt de club op de voet. Het vertrek van Ruud van Nistelrooij kwam ook voor Poortvliet onverwacht maar de club moet nu eenmaal door. ‘Ondanks het WK, wat voor mij een deceptie, is het natuurlijk een klasbak, die bijna alles gewonnen heeft wat er te winnen valt’, zegt de UEFA Cup-winnaar Poortvliet in gesprek met PSV Inside over Louis van Gaal.

Poortvliet gaat verder: ‘Ik denk nog steeds dat hij hongerig is en ook een beetje wraakzuchtig zal zijn na het afgelopen WK in Qatar. Louis van Gaal zou een prima keuze zijn’, aldus Jan Poortvliet. Wel stelt Poortvliet vast dat Peter Bosz de absolute topkandidaat is. ‘Peter Bosz is de topkandidaat voor wat we willen zien. Pressing, beleving. Maximaal, dat is wat we allemaal willen. Voetbal is vermaak en op de tribune zitten betekent los gaan samen met de spelers’, is Poortvliet helder over dat wat hij wil zien bij PSV.

Bij het Eindhovens Dagblad denkt men niet dat Louis van Gaal nog te bewegen valt voor een klus als hoofdtrainer. Van Gaal woont en geniet immers van zijn pensioen in Portugal, is algemeen bekend. Hoewel Louis van Gaal jaren terug al eens uitgesproken heeft een klus als hoofdtrainer bij PSV wel te zien zitten en er ook weleens voorzichtige contacten zijn geweest met de club, moet er nog veel water door de Rijn stomen om Van Gaal weer tot hoofdtrainer te kunnen bewegen. ‘Ik denk het niet. Afgaand op zijn eigen woorden, denk ik niet dat hij dat nog wil’, is Rik Elfrink in gesprek met PSV Inside duidelijk.


Vorig artikelHarde kritiek of een normale conclusie? ‘We weten eigenlijk nog niet wat Earnest Stewart wil met PSV’
Volgend artikelKNVB denkt mee met PSV en verschuift Johan Cruijff Schaal naar vrijdag 4 augustus

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in