Home Nieuws De Mos wil gehoord worden: ‘Benítez is een buikvaller, moest weg bij...

De Mos wil gehoord worden: ‘Benítez is een buikvaller, moest weg bij Nice voor komst Schmeichel’

3329
0

Bij Aad de Mos weet men nooit zeker of hij nu te graag zijn mening wenst te verkondigen en persé gehoord wil worden, of dat de Mos een daadwerkelijke serieuze analyse geeft.

De Haagse analist zegt geregeld best zinnige dingen maar evenzo vaak ook niet. In welke tv-studio de Mos ook zit, als andere studiogasten een glimlach op het gezicht toveren als de Mos begint met analyseren, kun je bijna één op één de conclusie trekken dat er weer ouderwets onzin verkondigd wordt door de graag gehoorde en vaak op aandacht beluste analist.

Wat dat betreft spreekt de glimlach van Sjoerd Mossou boekdelen als de Mos het woord ‘buikvaller’ in de mond neemt. (Zie het video-item onderaan dit artikel) Bij PSV heeft niemand gezegd dat er deze zomer topaankopen zijn gedaan. De Mos begint zijn relaas dus foutief en onredelijk. Slechts Ruud van Nistelrooij heeft uitgesproken dat Luuk de Jong voor PSV een topaankoop is en daar heeft de trainer natuurlijk gelijk in. De Jong is met zijn ervaring en klasse goed voor 23 tot 25 doelpunten en daarmee is de spits voor Nederlandse begrippen een topaankoop. Luuk de Jong door de diverse media ook bestempeld als topaankoop.

Van Nistelrooij is zelf van mening dat Teze en Ramalho voor PSV begrippen topverdedigers zijn en zei over Obispo dat de potentie daar is om te kunnen uitgroeien tot topverdediger. Echter zijn dit geen aankopen maar spelers die de club al tot haar beschikking had. De Mos is ook onredelijk over Xavi Simons, die niet alleen in de kleinere wedstrijden het verschil maakt maar bijvoorbeeld ook in de Johan Cruijff Arena liet zien wat hij in zijn mars heeft. De Mos lijkt dus weer eens als vanouds gehoord te willen worden. Ook zijn relaas over de van Nice overgekomen Argentijnse keeper Benítez slaat kant noch wal. ‘Benítez vind ik vanaf het begin een buikvaller. Iemand als Piet Schrijvers viel altijd naar de zijkant, maar een buikvaller valt voorover”, begint de Mos zijn klaagzang over Benítez.

De Mos vond ook de laatste redding van de Argentijn in de slotminuten van het Europa League-duel met FK Bodö/Glimt niet zo bijzonder maar vergeet de redding van enkele minuten daarvoor te benoemen. “Die speler schiet de bal verkeerd in, hij moet altijd in de andere hoek schieten. Benítez is geen Argentijns international en heeft zes jaar bij OGC Nice gespeeld. Is er dan geen enkele andere club die gezegd heeft: jij bent zo’n goede keeper, we pakken jou. Nee, hij was transfervrij en moest weg, want Kasper Schmeichel moest er naartoe”, zegt de Mos zonder de feiten te kennen.

Walter Benítez kreeg deze zomer al vroeg aanbiedingen van Lazio Roma, Manchester United en Paris Saint Germain. De Argentijn, die wel degelijk op het lijstje prijkt van de Argentijnse bondscoach, kreeg ook meerdere aanbiedingen van werkgever OGC Nice maar wenste een ander avontuur aan te gaan in een andere competitie. De jaren op rij minst gepasseerde keeper van Ligue 1 kreeg na meerdere gesprekken met PSV het juiste gevoel en koos voor PSV. Nice moest op zoek naar een andere doelman en koos pas laat in het transferwindow in augustus voor Leicester City keeper Kasper Schmeichel, die overigens vrij goedkoop op te halen was bij Leicester City.

De analyse van de Mos kan dus feitleijk als klinkklare onzin worden bestempeld maar de Haagse analist ziet het zelf anders. “Dat is dat zelfbenoemde”, zegt de Mos over het stempel wat de PSV directie op de aankopen geplakt zou hebben. “Ik moet het nog zien over een heel seizoen of hij een puntenpakker is. Of Benítez wel beter is dan Drommel en Mvogo”, besloot de Mos zijn ‘moment of fame’ bij ESPN.


Vorig artikelDe Mos haalt hard uit, analist kraakt transferbeleid: ‘Hoever speelt op maandagavond, Til doet niet mee’
Volgend artikelPSV start met Hoever, El Ghazi in de spits, Guti vervangt zieke Sangaré en Max reserve

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in