Home Nieuws De Mos wijst naar Rosario: ‘Hendrix wordt het kind van de rekening’

De Mos wijst naar Rosario: ‘Hendrix wordt het kind van de rekening’

34
0

Als het aan Aad de Mos ligt zal Jorrit Hendrix op termijn naar de bank verhuizen. De Mos is namelijk enthousiast over Pablo Rosario. Ook in Dante Rigo ziet de Mos toekomst.

De Hagenees hoopt dat Mark van Bommel besluit om Rosario op één middenveld te zetten met Gastón Pereiro en aanwinst Erick Gutierrez, vertelt hij aan de NOS.

Jorrit Hendrix zou in dat geval het kind van de rekening worden. “Met Rosario als rechtspoot heb je een beter evenwicht bij de linksbenigen Gutiérrez en Gastón Pereiro dan met Jorrit Hendrix, die ook linksbenig is”, stelt De Mos.

“Hem wil ik echt een jaar op de positie van controlerende middenvelder zien. Hij is sterk, gaat voorop in de strijd en is redelijk nauwkeurig in zijn passing.”

Ook in Dante Rigo ziet De Mos het wel zitten, al vraagt hij zich af of de negentienjarige Belg dit seizoen al definitief door kan breken.

“Rigo heeft te lang in de ‘hotseknotse’ divisie gespeeld, de Keuken Kampioen Divisie. Daardoor is zijn handelingssnelheid nog niet op het niveau van de Eredivisie”, vindt de analist, die Rigo nog te bescheiden vindt.

“Ik denk dat dat zijn bottleneck gaat worden dit seizoen. Hij zal de concurrentiestrijd op het middenveld voorlopig verliezen. Misschien, als het middenveld dan staat, zou hij in de winterstop verhuurd kunnen worden.”


Vorig artikel‘Ik moet hard werken om dit niveau vast te houden’
Volgend artikelTottenham verliest van Liverpool met scorende Wijnaldum, ook Inter onderuit

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in