Home Nieuws De Mos wijst naar bijna opgelost ‘probleem in de intrinsieke motivatie’ bij...

De Mos wijst naar bijna opgelost ‘probleem in de intrinsieke motivatie’ bij PSV

4738
0

Aad de Mos sprak deze week lyrisch over het nieuwe PSV en verwacht tegelijk veel van de ploeg in groep B van de UEFA Champions League.

Deze week sprak De Mos met het medium Soccernwes over de staat van het nieuwe PSV, het PSV van Peter Bosz en de Haagse analist gaf aan dat hij veel van Bosz en zijn ploeg verwacht dit seizoen.

De Mos zag dat de lange en onrustige transferzomer bij PSV veel goeds teweeg bracht en dus zijn de verwachtingen bij de analist hooggespannen. “De manier van spelen past bij de spelers. Ik denk dat Jerdy Schouten de grote revelatie is, hij is zeer belangrijk. Noa Lang heeft potentie en dat laat dat ook zien. Maar hij moet nog veel bijleren. Zijn laatste pass is vrij matig. Individuele acties van hem zijn een gevaar voor verdedigers en ook als hij niet goed speelt dan blijft de beste speler van de tegenstander toch achterin”, zegt De Mos in gesprek met Soccernews.

De Mos zag nog veel meer goeds bij PSV ontstaan deze zomer. “Pepi is een goede stand-in voor Luuk De Jong. Hij heeft veel snelheid. Hij moet wachten op z’n kans, maar hij gaat zeker ook spelen. Waarom? Omdat De Jong natuurlijk een speler is op leeftijd en hij kan niet weken achter elkaar drie wedstrijden per week spelen. En ook Sergino Dest doet het naar behoren. PSV krijgt wat mij betreft een negen”, aldus Aad de Mos.

De analist uit Den Haag, die al jaren in Eindhoven woonachtig is en nog altijd fris en fit de voetballerij op de voet volgt, zag dat PSV diende af te rekenen met enige motivatieproblemen. De Mos zelf heeft daar geen last van want tegenover weekblad Voetbal International doet de inmiddels 76-jarige De Mos uit de doeken dat hij trouw elke week naar e sportschool gaat en de fiets regelmatig pakt. En dat gunnen we Aad de Mos als geen ander; fris en fit van de voetballerij en het leven genieten is tenslotte heel wat waard.

De analist ziet kansen voor PSV in poule B met Arsenal, RC Lens en Sevilla door kan komen. In gesprek met Voetbal International waagt de analist aan de nodige voorspellingen. De analist denkt ook te weten dat er nog kleine restjes van motivatie-problemen van voorheen zitten in de groep van Peter Bosz. Vorig seizoen constateerde De Mos dat euvel vaker maar daar zou deze selectie nog steeds last van hebben, denkt de analist in gesprek met Voetbal International.

‘Samen met Arsenal, die worden eerste. Het is wel een gunstige loting. Het zwarte beest, de scherprechter, zit hem in Lens. Er zit altijd snelheid en voetbal in die ploeg. De ploeg die de fout maakt Lens te onderschatten, vliegt eruit. Dat mag PSV zeker niet doen. Maar ik denk dat PSV nu op de rails staat; ze spelen fantastisch voetbal. Het enige nadeel is dat je een vervelende openingswedstrijd bij Arsenal hebt’, wijst De Mos naar aanstaande woensdagavond in het Londense EMirates Stadium.

De Mos gaat verder en benoemd dan het probleem van vorig seizoen bij PSV. ‘Ze zetten goed druk en creëren heel veel kansen. Al die ploegen gaan het in Eindhoven heel lastig krijgen. Bij PSV zie je gelukkig steeds minder dat ze eerste helft slecht beginnen. Dat zat er nog in van vorig seizoen. Tegen Vitesse, Sturm Graz en RKC zag je dat weer een beetje terug, maar dat lijkt nu beter te gaan. Er zat daar toch een klein probleem in de intrinsieke motivatie van de spelers. Gelukkig breien ze het nu wat makkelijker recht vanwege het voetballend vermogen. Maar tegen grote tegenstanders lukt dat je straks niet meer’, aldus Aad de Mos, die hoopvol gestemd is over de kansen van PSV in de Champions League.


Vorig artikelRicardo Pepi is al veel meer dan een volwaardig A-international van Team USA, Pepi blijft maar scoren
Volgend artikelLozano sprak opnieuw met Guti over PSV en vergelijkt titelfeest Eindhoven met Napels

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in