Home Nieuws De Mos wijst naar 3 behaalde punten tegen Ajax en Feyenoord: ‘Inslijpen...

De Mos wijst naar 3 behaalde punten tegen Ajax en Feyenoord: ‘Inslijpen ‘gegenpressing’ duurt te lang’

2600
0

Aad de Mos is al maandenlang niet onder de indruk van het spel van PSV.

De Hagenaar zaagt nog net niet aan de stoelpoten van Roger Schmidt maar een feit is wel dat de Duitse trainer nog maar weinig medestanders heeft. Ook onder de fans wordt het draagvlak voor Roger Schmidt steeds kleiner. De PSV directie wijst op continuïteit en doet niet mee aan korte termijn beleid na winst of verlies. PSV doet immers nog op drie fronten mee maar de vraag is voor hoe lang nog.

Aad de Mos ziet een wankel PSV en ziet ook dat de zogenaamde speelwijze waarmee Schmidt naam en faam mee heeft gemaakt, niet bepaald uit de verf komt. Roger Schmidt is binnengehaald vanwege zijn ‘red-Bull’-systeem en zijn speelwijze ‘Gegenpress’, dat zit er nog steeds niet in, dat duurt wel lang, luidt de vraag van Onlinewedden24.com.

De Mos geeft zijn visie. ‘Het zijn nog altijd de kwaliteiten van de spelers die een trainer groot of klein maken. Als je anderhalf jaar bezig bent dan duurt dat zeker lang. Ik kan me voorstellen dat Rangnick bij Manchester wat langer de tijd nodig heeft maar ook hij kan dat systeem daar niet spelen dus dat geeft wel aan dat het niet zaligmakend is. Je moet wat dat betreft wat flexibeler zijn. Ook Rangnick komt uit die school of is de leider van deze school, dat moeten wij niet overdrijven. Het zijn nog altijd de kwaliteiten van de spelers die een trainer groot of klein maken en die een systeem laten functioneren, of niet’, zegt Haagse Aad.

De Mos gaat kritisch verder en wijst naar het type voetbal wat de PSV fans krijgen voorgeschoteld. ‘Ik ben niet onder de indruk van het voetbal. Ook in onderlinge duels met Feyenoord en Ajax, als je die wedstrijden van die drie clubs tegen elkaar afzet, heeft hij de minste punten gehaald. Ajax heeft in onderlinge duels 17 punten gehaald en hij slechts 3. Dat zegt wel iets over de ontwikkeling van het team en de sterkte van het team. Ik ben niet onder de indruk van het voetbal’, aldus Aad de Mos, die tenslotte nog wijst naar bekertegenstanders Volendam en Telstar die PSV flinke weerstand boden met beter voetbal.

‘Het voetballende vermogen is heel matig bij PSV, Dat hebben we verleden jaar gezien bij Volendam in de beker, nu ook weer in de beker, er waren fasen dat Telstar veel beter voetbal speelde dan PSV, dat geeft toch te denken’, aldus een kritische Aad de Mos over Roger Schmidt.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here