Home Nieuws De Mos verwacht PSV ‘gewoon’ in titelrace, analist in jubelstemming over transfer...

De Mos verwacht PSV ‘gewoon’ in titelrace, analist in jubelstemming over transfer Madueke

3169
0

Aad de Mos blijkt nog steeds optimistisch te zijn over de kansen op succes in seizoen 2022-2023.

De Mos ziet PSV ploeteren in de Eredivisie en heeft kritiek op alles en iedereen maar de club kan sommige zaken wel degelijk ook koesteren. In gesprek met Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad passeren verschillende zaken de revue. Sterkhouder Xavi Simons is onderwerp van gesprek en de Mos vindt dat PSV de sterspeler moet koesteren.

Aad de Mos vindt dat PSV alle pijlen moet richten op een langer verblijf van Xavi Simons. “12 miljoen is niks”, zegt hij over de clausule richting Paris Saint Germain. “Het is veel te weinig voor de capaciteiten die hij heeft. Zet dat PSG maar op een dwaalspoor”, stelt De Mos vast. Kijkend naar een andere transfer verkeert de Mos welhaast in een jubelstemming. De uitgesproken analist vindt het logisch dat PSV tot verkoop van Noni Madueke over is gegaan. De Mos vindt de som van 38 miljoen euro duizelingwekkend hoog.

“Het is gevonden geld. Als ik vijf cent op de grond zie liggen, pak ik het nog”, maakt hij een vergelijking. “Als PSV het niet had gedaan, dan had ik het gedaan. Met een strik erom”, zegt De Mos in het video-item van het Eindhovens Dagblad.

“Als je zo weinig speelt en zo vaak geblesseerd bent, is dat natuurlijk een smak geld. Dat wordt normaal betaald voor spelers met een andere status, zoals Cody Gakpo. Die 38 miljoen is gevonden, dat lag op straat en dat moet je oprapen”, aldus De Mos. “Dat doe ik ook nog steeds voor het geluk, dan moet je af en toe nederig zijn. Dit is een buitenkans, die moet je pakken.”

Elfrink vraagt De Mos ook naar de titelrace.  Moeten er niet heel snel versterkingen worden binnengehaald? De Mos relativeert: “PSV heeft genoeg potentieel in de selectie om een goed elftal neer te zetten”, denkt hij te weten.

De kans is natuurlijk groot dat PSV een deel van de opbrengst gaat investeren in een nieuwe buitenspeler. Zo wordt de club al in verband gebracht met een buitenspeler van Stade Rennes en met een buitenspeler van Tottenham Hotspur. “Als je niet diegene kan vinden die jou echt sterker maakt en past in de filosofie en visie van de coach zou ik het niet doen. Ik vind dat wij hier genoeg hebben aangereikt, dat is ook uitgekomen”, wijst De Mos naar een basisplaats voor Érick Gutiérrez en een rol voor Xavi Simons aan de buitenkant in plaats van centraal.

 


Vorig artikelHet tegengeluid: ‘Dit is het mooiste wat PSV kan overkomen’
Volgend artikelBesiktas blijft zich roeren rond Veerman en Ramalho, is Braziliaanse verdediger dichtbij vertrek?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in