Home Nieuws De Mos schat Slot en Ten Hag hoger in dan Schmidt maar...

De Mos schat Slot en Ten Hag hoger in dan Schmidt maar zag PSV wel winnen van PSG; Er heerst een mythe rond Roger Schmidt

7373
0

Wat heeft Roger Schmidt precies gepresteerd in zijn carrière als trainer? Die vraag is steeds vaker terug te horen als het over de carriere van Roger Schmidt gaat.

Schmidt is een aimabele man, goed geschoold en hoog opgeleid ook. In Duitsland is zijn naam groter dan in Nederland en dat is gezien zijn staat van dienst ergens ook weer logisch te noemen. Maar in thuisland Duitsland is er niet zo gek veel aan successen bijeen gevoetbald door de teams van Roger Schmidt. In Leverkusen is de Duitser zelfs voortijdig ontslagen. De prijzenkast is ook nog redelijk leeg maar een mythe rond Schmidt is misschien wel zijn grootste verovering als we naar zijn CV kijken.

Want een mythe heerst er wel rond de Duitse trainer. Maar wat heeft dat met successen te maken? Voor PSV was het in ieder geval voldoende om met de Duitse coach in zee te gaan. PSV ging niet alleen met Schmidt in zee maar laat tevens behoorlijk de oren hangen naar de wensen van de trainer. Hoe kijkt men in Nederland naar Roger Schmidt? Aad de Mos vindt dat Erik ten Hag en Arne Slot betere trainers zijn dan Roger Schmidt. De Duitser heeft in zijn eigen land een grote naam, maar in Nederland valt dat nog tegen, stelt de Mos vast.

Of we de mening van de Mos heel serieus moeten nemen valt nog te bezien want nog niet zo lang geleden was de Mos dusdanig onder de indruk van Roger Schmidt en het spel van PSV, dat de Mos het al helemaal voor zich zag dat ook Paris Saint Germain zou kunnen worden verslagen. De Mos was zo onder de indruk van het spel van PSV tegen Galatasaray, FC Midtjylland en Benfica dat ook PSG aan de zegekar gebonden zou kunnen worden. Enkele maanden later blijkt de Mos toch weer anders zijn mening te formuleren.

“Dat heeft zo zijn oorzaken, zegt De Mos. “Het gaat hier in Nederland niet vanzelf, zo’n naam krijgen”, zegt de Mos tegen het Eindhovens Dagblad. “Het gaat om resultaten en voetbal en als je een ranglijst maakt die daarop gebaseerd is, dan is het Ajax op één en Feyenoord op twee.”

De trainers van Ajax en Feyenoord hebben volgens de Mos dan ook meer aanzien verdiend dan Roger Schmidt. “Ten Hag en Slot zijn trainers die het heel goed doen en de Hollandse School hanteren. Schmidt komt daarna op de derde plaats. Dat is gewoon de waarheid.”

De Mos vindt dat er snel duidelijkheid moet komen over de toekomst van Schmidt in Eindhoven. “Er zijn kandidaten in Duitsland die hem willen hebben, dus voor de club en voor hemzelf is het belangrijk om snel duidelijkheid te hebben.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here