Home Nieuws De Mos kritisch op scouting PSV en wijst naar 10 miljoen euro...

De Mos kritisch op scouting PSV en wijst naar 10 miljoen euro voor Timo Baumgartl

4163
0

Timo Baumgartl blijft nog een jaar actief als speler van Union Berlin. De door PSV verhuurde verdediger is een belangrijke pion in Berlijn.

PSV en Union Berlin hebben dat dit weekend besloten na een evaluatie over de huurconstructie rond Baumgartl. Afgelopen week kwam de Duitser ook in het nieuws vanwege een operatie waar de centrale verdediger van aan het herstellen is. Aad de Mos liet afgelopen week zijn licht schijnen over de scouting van PSV en daarbij viel ook de naam van Timo Baumgartl.

Het gesprek ging over goede topspelers die de PSV selectie zouden moeten versterken. ‘Is dat soort spelers nog haalbaar voor PSV?’, vraag Onlinewedden24.com. ‘PSV heeft een goede scouting nodig. Tuurlijk, dat is wel haalbaar want Antony wordt ook voor 10 miljoen gehaald en PSV haalt voor tien miljoen Baumgartl, dus dat is zeker haalbaar. Dan moet je wel goede scouting hebben en weten waar je nog talenten kunt ophalen die top kunnen worden.

‘Ontbreekt het daaraan bij PSV, de scouting? ‘Ik denk het wel. Als je kijkt naar het niveau spelers, dat is geen buitencategorie. Ze hebben één speler van een buitencategorie, dat is Sangaré, die geld opbrengt. De jongens die geld opleverden waren jongens die uit Mexico kwamen, Guardado, Lozano, nu Gakpo, Teze, dat is eigen opleiding.

De Mos gaat verder: ‘Het lijkt me te hard om dat in de schoenen van John de Jong te schuiven. Marcel Brands heeft het scoutingsapparaat opgetuigd en John de Jong heeft het als erfenis meegekregen. Ik ken de scouts niet, ik constateer alleen maar wat ik zie wat er op het veld staat’, aldus een kritische Aad de Mos.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here