Home Nieuws De Mos kritisch op Bergwijn en Dumfries

De Mos kritisch op Bergwijn en Dumfries

78
0

Steven Bergwijn en Denzel Dumfries kwamen niet geweldig voor de dag tegen de voormalige wereldkampioen Duitsland. Althans, dat is de mening van Aad de Mos.

De Mos zag veel verbeterpunten en vond de twee debuterende PSV’ers zelfs ‘de minste’ van de drie Oranje-aanvallers. Tevens zag De Mos dat Denzel Dumfries het Matthijs De Ligt onnodig moeilijk maakte doordat hij in defensief opzicht nog de nodige steekjes vallen.


Bergwijn en Dumfries waren beide basisspelers in de formatie van Ronald Koeman. De Mos vond dat Bergwijn het niet makkelijk had. “Hij was de minste van de drie aanvallers. Aan Memphis Depay en Ryan Babel zie je dat ze veel meer ervaring hebben. Hij moest verdedigend werk doen wat-ie niet gewend is bij PSV”, aldus De Mos in gesprek met VI Radio

De samenwerking tussen Dumfries en Matthijs de Ligt verliep niet optimaal, volgens. “Het is natuurlijk ook de eerste keer dat zij samenspelen. Dat liep niet geweldig. Dumfries is iemand met enorm loopvermogen, in opbouwend en aanvallend opzicht. Maar z’n positiespel bij het verdedigen is niet z’n sterkste punt. Daardoor kwam De Ligt ook in de problemen.”


Facebook Comments