Home Nieuws De Mos kraakt Mario Götze: ‘Hij is soms vrijgesteld van trainingen en...

De Mos kraakt Mario Götze: ‘Hij is soms vrijgesteld van trainingen en wordt te weinig geprikkeld bij PSV

1274
0

De aanwezigheid van Mario Götze bij PSV roept bij de achterban van de club nog steeds veel enthousiasme en blijdschap op.

Menigeen ziet ook dat Götze eigenlijk nog wel meer kan brengen dan dat hij op dit moment doet maar toch is het nog steeds bijzonder de 28 jarige wereldkampioen bij PSV te zien spelen. Er zijn echter ook criticasters. Aad de Mos is er een van, naast Valentijn Driessen. Ook Rene van der Gijp vindt dat PSV twee spelers heeft die maar op 70% van hun capaciteiten kunnen spelen en dat betreffen natuurlijk Marco van Ginkel en Mario Götze.


Als je dan gebruik maakt van de Duitse wereldkampioen, stel hem dan wel op de juiste positie op en niet aan de rechterkant om te duelleren tegen Daley Blind. Het was een tactische blunder van Schmidt. Aad de Mos stelde na afloop van Ajax – PSV vast dat Götze verzoop, omdat hij Daley Blind moest bespelen. “Daar had Götze helemaal geen zin in. Om backs af te stoppen moet je agressief zijn. Maar Schmidt was aan het goochelen en PSV was weer terug bij af.” Volgens de Mos mankeert er nog meer aan Götze. Hij wordt te weinig geprikkeld in Eindhoven, vindt de Mos.

De Mos is dan ook erg kritisch op de middenvelder en zijn beleving. “Bij PSV speelt Götze zijn wedstrijden, gaat naar huis en is soms vrijgesteld van trainingen. Dat is te vrijblijvend”, aldus een kritische Aad de Mos.