Home Nieuws De Mos hoopt op ander middenveld met Erick Gutiérrez: ‘Kun je niet...

De Mos hoopt op ander middenveld met Erick Gutiérrez: ‘Kun je niet meer omheen’

2952
0

Aad de Mos heeft zo vroeg in het seizoen al een duidelijk advies voor Ruud van Nistelrooij. De Mos denkt aan een ander middenveld.

Niet Xavi Simons, die tegen Go Ahead Eagles uitstekend presteerde, maar Erick Gutiérrez hoort thuis in het basiselftal van PSV. Dat vindt althans Aad de Mos. De Mos denkt dat PSV het beste gaat renderen met Ibrahim Sangaré, Joey Veerman en Erick Gutiérrez. Dat moet in ieder geval het middenveld van PSV gaan worden tegen Rangers FC. De Mos heeft genoeg gezien en is lyrisch over de Mexicaan.

Volgens De Mos is de puzzel op het middenveld in Champions League-return tegen AS Monaco in elkaar gevallen. “Je kunt niet meer om ze heen: Gutiérrez en Sangaré”, zegt de analist in gesprek met het Eindhovens Dagblad. De Mos trekt een vergelijking: Gutiérrez heeft veel weg van Phillip Cocu. “Hij kan achterin spelen, kan opbouwen, heeft een lange pass en komt zelf voor de goal. Hij is een complete middenvelder. Mensen die geen verstand hebben van voetbal twijfelen aan hem. Onbegrijpelijk.”

De Mos weet precies hoe hij PSV zou laten spelen. Veerman zou de meest vooruit geschoven middenvelder moeten zijn en niet Guus Til of Xavi Simons. “Zeker weten. Als Veerman uitgespeeld is tegen Rangers, heb je nog keuzes te over”, zegt de analist, die hoopt op een ‘gelijkspelletje’. “Het wordt een enorme heksenketel in Glasgow. Ik denk een 2-2.”


Vorig artikelVan Hanegem eerlijk: ‘Ik gun Van Nistelrooij alle succes, maar PSV valt mij nog niet mee’
Volgend artikelToon Gerbrands weerspreekt lezing John van den Heuvel, Gerbrands prijst Schmidt inzake aanpak Ihattaren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in