Home Nieuws De Mos hard voor voormalig oogappel: ‘Tussen de oren niet stabiel genoeg’

De Mos hard voor voormalig oogappel: ‘Tussen de oren niet stabiel genoeg’

3694
3

Aad de Mos lijkt het net als een groot deel van de aanhang wel een beetje gehad te hebben met Armando Obispo.

De Mos is jaren achtereen lyrisch geweest over de centrale verdediger, die door de ogen van de Mos niets verkeerds kon doen en hard op weg was naar een glorieuze internationale carriere. De Mos lijkt bijgedraaid. De eerste tekenen daarvan vielen na de wanvertoning in en tegen FC Groningen al te beluisteren maar na de domme rode kaart in de Kuip doet de Mos er nog een schepje bovenop.

De Mos is van lyrisch over de centrumverdediger naar hard geswitcht wat de kwaliteiten van Armando Obispo aangaan. De zelf opgeleide verdediger benadeelde PSV flink door het pakken van een rode kaart.

De Mos adviseert een stukje coaching voor Obispo en is daarnaast meedogenloos voor de centrumverdediger. “Het was een domme overtreding natuurlijk”, begint hij bij het video-item Elfrink & De Mos van het Eindhovens Dagblad. Je kon daarna wachten op de gelijkmaker. Ik denk dat hij tussen z’n oren niet stabiel genoeg is. En dat heb je wel nodig in de top. Een mental coach zou hem heel erg kunnen helpen.”

De oud-trainer wijst ook naar Ruud van Nistelrooij, die blijft zoeken en schuiven met zijn spelers. De trainer heeft duidelijk zijn ideale opstelling nog niet gevonden, tot grote ergernis van De Mos. “Die vele wisselingen. Daardoor ontstaan er geen automatismes. Je moet het middenveld heel simpel houden. Gewoon met Guti, Sangaré en Veerman. En voorin met Hazard, De Jong en Simons. Dat is het gewoon”, aldus De Mos.


Vorig artikel‘Qua resultaat is het bij PSV crisis met een hoofdletter C’ | Qua spel en aan de bal is de crisis groter
Volgend artikel‘PSV is géén serieuze kampioenskandidaat’

3 REACTIES

  1. Met Aad de Mos is het maar net hoe de wind waait.
    Hij draait met alle winden mee, net hoe het hem uitkomt. Als hij er echt verstand van zou hebben, dan zou hij wel ergens trainer zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in