Home Nieuws De Mos haalt uit naar oud-voorzitter Bill Maeyer: ‘Hij had geen verstand...

De Mos haalt uit naar oud-voorzitter Bill Maeyer: ‘Hij had geen verstand van voetbal, maakte het mij moeilijk”

970
0

Aad de Mos reageert deze week op het nieuws van de aanstelling van Marcel Brands als algemeen directeur.

In gesprek met Onlinewedden24.com zegt de Mos dat Brands een goede keuze is maar hij herinnert de voetbal- en PSV fan er ook aan dat een algemeen directeur niet het verschil gaat maken. ‘Er wordt weleens vergeten dat de technisch directeur en algemeen directeur niet mee doen’, zegt de Mos.

De Mos wordt door Onlinewedden24.com ook gevraagd naar zijn periode bij PSV en het samenwerken met Deense spelers en managers. Daarover zegt de Mos: ‘Er was toen een hele clan van Denen met Lerby, Mølby, Olsen, Ziegler, Jensen. Het was geweldig werken met de Denen. Ze spraken heel snel Nederlands en het waren echt goede voetballers, positief ingesteld. Denen doen het altijd vrij goed in Nederland, kijk maar naar Eriksen, zo zijn er nog tientallen op te noemen die het goed gedaan hebben in Nederland. Ik heb altijd prettig samengewerkt met alle Denen’, zegt de Mos, die door het platform naar zijn periode bij PSV wordt gevraagd.

‘Toen ik bij PSV kwam is Arnesen binnengekomen via de voorzitter die daar net was’, doelt de Mos op Willem Bill Maeyer. ‘Die voorzitter probeerde Ajax in te halen, hij had geen verstand van voetbal, een hele verkeerde kijk op het spel en hij maakte het mij ook heel erg moeilijk’, zegt de Mos zonder blikken of blozen en aanziens des persoons. De weinig chique Aad de Mos steekt hier een mes in de rug van oud-voorzitter Bill Maeyer, die PSV juist weer terug naar de top wilde brengen na een sportief mindere periode na de gloriejaren rond 1988. Het is Aad de Mos ten voeten uit, want de Mos presteerde niets in zijn PSV jaren. De Haagse trainer, die bij PSV binnen kwam met de woorden ‘ik ben een garantie voor succes’, bakte er helemaal niets van in Eindhoven.

De Mos presteerde het om Erik Meijer als linksback op te stellen en zo had de Mos nog veel vreemde keuzes, die later tot zijn terecht ontslag wisten te leiden. Als je zelf ergens ontslagen bent is het weinig chique om met de beschuldigende vinger naar anderen te wijzen.

De foto is van het PZC, Zeeland en Krantenbank Zeeland.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here