Home Nieuws De Mos en van Hooijdonk kraken PSV en van Nistelrooij en wijzen...

De Mos en van Hooijdonk kraken PSV en van Nistelrooij en wijzen naar Hiddink: ‘Een stagiair als trainer’

5720
0

De aanstelling van Ruud van Nistelrooij roept niet bij iedereen enthousiasme op. Analisten als Aad de Mos en Pierre van Hooijdonk hebben zo hun twijfels.

De heren analisten wijzen voornamelijk naar de directie van de club, die de opzet geïnitieerd heeft en wijzen ook naar Guus Hiddink. Aad de Mos en Pierre van Hooijdonk begrijpen niet dat Ruud van Nistelrooij als hoofdtrainer van PSV in de naam van Guus Hiddink openlijk een klankbord aan zijn staf toevoegt. De analisten kijken anders naar de situatie en zijn van mening dat de coach van een topclub zelf iets moet neerzetten en zich niet vast dient te houden aan anderen.

De Mos denkt dat het voor een nieuwe aankomende trainer niet altijd goed is om een ervaren iemand naast de hoofdtrainer te zetten. Vaardigheden doe je volgens de voormalig trainer op tijdens trainersopleidingen en in de praktijk. “Zie die diploma’s als je rijbewijs. Als iemand na het behalen daarvan op de achterbank aanwijzingen geeft, ga je niet ineens je rijstijl omgooien”, zegt hij tegenover dagblad Trouw.

Van Hooijdonk staat er iets anders in dan De Mos en snapt weldegelijk dat PSV een beroep doet op Hiddink. Wel zegt van Hooijdonk dat hij het juist stil had gehouden wat de functie en werkzaamheden van Hiddink aangaan. “Nu maak je van jezelf een stagiair als trainer”, overdrijft van Hooijdonk de situatie rond Hiddink.

De Mos gaat nog veel verder in zijn oordeel noemt het ‘een diskwalificatie’ richting Van Nistelrooij om Hiddink naar de voorgrond te schuiven. Hij vindt dat Van Nistelrooij zijn eigen pad moet kiezen bij PSV. “Een coach is als Van Gogh. Je geeft er kleur aan, of niet. Daar gaat geen klankbord verandering in brengen”, aldus een uitgesproken Aad de Mos.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here