Home Nieuws De Mos blik terug op PSV ontslag en heeft nog altijd geen...

De Mos blik terug op PSV ontslag en heeft nog altijd geen spiegel: ‘Bij PSV ben ik niet goed behandeld’

447
0

Aad de Mos werd deze week 75 jaar oud en dus staat menig medium stil bij de carrière van de Mos.

De in Eindhoven woonachtige de Mos is een fitte zeventiger welteverstaan. De Hagenaar leeft gezond en heeft niets onder de leden. Vorige week was de Mos al te gast aan de Belgische kust waar de Belgische media met de out-trainer terugblikten op zijn jaren als coach.

In Nederland precies hetzelfde. In een groot interview met De Telegraaf heeft Aad de Mos afgelopen week teruggeblikt op zijn loopbaan. De Mos is openhartig en ziet zijn tijd bij PSV als het dieptepunt van zijn carrière. Wel kunnen we constateren dat de Hagenaar ondanks zijn mooie leeftijd, het nog steeds niet voor elkaar krijgt om in de wel bekende spiegel te kijken. Als je ergens ontslagen wordt, is het vaak noodzakelijk ook in de spiegel te kijken wat er anders en beter had gekund. Dat is aan de Mos niet echt besteed en dus stelt hij:

“Bij PSV ben ik niet goed behandeld en dat heeft bij mij altijd doorgewerkt”, aldus De Mos. “Ik kom er nog met veel plezier. Niet voor de mensen, maar voor het voetbal; dat is een groot verschil”, aldus de Haagse trainer over de kras in zijn loopbaan.

De man die bij zijn presentatie zei dat hij een garantie voor succes is, is klaarblijkelijk vergeten dat zijn ontslag van doen had met de zwakke prestaties en vreemde opstellingen. De Mos dacht van Erik Meijer een linksback te kunnen maken en dus stond PSV in de beginfase in de Europese uitwedstrijd tegen Bayer Leverkusen voor schut met Erik Meijer als linksback. De eigenwijze coach dacht later ook dat Edwin van Ankeren een versterking zou en dus legde PSV miljoenen euro’s op tafel om de aanvaller van RWDM Molenbeek over te nemen. Het werd een fiasco zoals het gehele tijdperk van de Mos bij PSV een fiasco te noemen is.


Vorig artikelVideo: Johan Bakayoko toont ook bij de Belgische nationale ploeg zijn onmiskenbare klasse
Volgend artikelBotafogo zet in op vervroegde komst van Zahavi, Israëlische spits zou in april naar Brazilië kunnen vertrekken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in