Home Nieuws De Mos adviseert PSV en kijkt naar AZ: ‘Gakpo meteen verkopen, PSV...

De Mos adviseert PSV en kijkt naar AZ: ‘Gakpo meteen verkopen, PSV heeft de opvolger in huis’

30460
0

Aad de Mos adviseert PSV om Cody Gakpo meteen te verkopen aan Manchester United. De Mos denkt dat er snel een akkoord komt tussen de clubs.

PSV kan een gigantische slag op de internationale transfermarkt slaan mocht het Gakpo kunnen verkopen aan de top van de Engelse Premier League. Het gevolg is dat er een enorme transfersom geïncasseerd zal gaan worden. PSV vraagt minstens vijftig miljoen euro exclusief bonussen voor Gakpo. “Het wordt de grootste transfer van PSV, die moet je direct verkopen”, zegt de Mos in een video-item van het Eindhovens Dagblad.

“Dit is het goede moment. Als PSV zich woensdag ten koste van Rangers FC kwalificeert voor de Champions League, krijgen ze veertig miljoen euro van de UEFA. Met zestig miljoen voor Gakpo erbij, verdien je op één dag zo honderd miljoen. Dat kun je niet laten lopen”, stelt de analist vast.

De oud-trainer begrijpt ook dat spelers als Gakpo naar een club als Manchester Untied willen vertrekken. “Deze jongens kun je dat niet kwalijk nemen. Het is niet makkelijk voor een jonge speler om dit te laten lopen: ze kunnen vijf keer meer verdienen bij de grootste club ter wereld qua financiën en mogelijkheden.” PSV hoeft zich geen zorgen te maken over de opvolging van het jeugdexponent. De club heeft de opvolger van Gakpo al in huis, stelt De Mos. De Braziliaanse aanvaller Sávio komt in aanmerking voor de opvolging van Gakpo, al blijft de vraag overeind staan of de jonge Braziliaan al zo ver is.

“PSV hoeft dus niet in de paniekstand te schieten.” De Mos wijst PSV ook op de aanval van AZ. De Mos denkt dat PSV de opvolger van Gakpo ook in Alkmaar kan ophalen. De Mos heeft een hoge pet op van AZ-aanvaller Jesper Karlsson. “In het combinatievoetbal zou hij een uitstekende speler zijn voor PSV.”


Vorig artikelTransfer Gakpo krijgt vermoedelijk na Rangers zijn beslag, PSV wenst 50 miljoen euro plus bonussen
Volgend artikelCody Gakpo: de PSV’er die (veel) meer dan 40 miljoen moet gaan opleveren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in