Home Nieuws De Mos adviseert PSV dringend inzake Zeno Debast: ‘Miskoop, daar moet PSV...

De Mos adviseert PSV dringend inzake Zeno Debast: ‘Miskoop, daar moet PSV echt vanaf blijven’

4471
0

Het wakende oog van Aad de Mos heeft een dringende boodschap voor Earnie Stewart en PSV.

De Mos, die afgelopen vrijdagavond verrast bleek te zijn door de performance van PSV in de Kuip, heeft het nieuwste target van de club eens goed onder de loep genomen en spreekt zijn twijfels uit. Sterker nog, De Mos adviseert PSV om Zeno Debast niet van Anderlecht over te nemen en zeker niet voor de miljoenen die nu in de media rondgaan.

PSV wordt de laatste tijd regelmatig in verband gebracht met Anderlecht-verdediger Zeno Debast. Zowel media in Nederland als in Belgie melden dagelijks over de min of meer concrete interesse van PSV in Debast. Volgens Aad de Mos zou deze 19-jarige verdediger geen aanwinst zijn voor PSV. De Mos licht zijn visie op de voor hem kenmerkende wijze toe.

“Dat is een alibi-speler, daar moet je vanaf blijven”, zegt De Mos bij Transfertijd van SoccerNews. “Het duurt een dag voordat hij gedraaid is. Is groter gemaakt dan hij is. Ik heb hem afgelopen vrijdag zien spelen, schuld aan twee goals. Het is een type Mike van der Hoorn, niet beter dan Van der Hoorn. Daar moet PSV echt vanaf blijven, anders heb je een miskoop”, is de Haagse analist erg hard voor de verdediger die als ‘groot potentieel’ wordt omschreven in Belgie.

Dan is daar nog altijd de stevig te noemen transfersom voor de jonge Belg. Er gaan verschillende bedragen rond maar de transferwaarde van Debast wordt toch nog altijd op tien miljoen euro geschat. Volgens De Mos is hier een goede reden voor. “Als je geen kijk op het spelletje hebt en je haalt een verdediger omdat hij bij de Rode Duivels speelt en hij is 19 jaar. Dat zijn vaak die data-scouts, die vinden dat interessant. Als ze de data geloven is hij misschien wel twintig miljoen waard”, aldus de oud-trainer in niet misverstane woorden.

De Mos gaat verder. “Maar mijn ogen zeggen dat hij niet kan koppen, dat hij op de verkeerde momenten uitstapt en dat hij niet wendbaar is. Ik heb hem niet één keer, maar wel vijf keer gezien. Ik zou zeggen blijf lekker bij Anderlecht, dan worden ze opnieuw geen kampioen en krijgen ze heel veel goals tegen”, besluit De Mos zijn visie over Zeno Debast.


Vorig artikelGemankeerd Sturm Graz vreest PSV: Nederlandse keeper Oostenrijkse club waarschuwt collega’s
Volgend artikelPeter Bosz laat fans genieten | Subliem PSV laat Sturm Graz ontsnappen aan vernedering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in