Home Nieuws De miljoenen van VfL Wolfsburg

De miljoenen van VfL Wolfsburg

41
0

De komende tegenstander van PSV in de 3e groepswedstrijd van de Uefa Champions League, kent sportief prima tijden. De huidige 9e plaats in de Bundesliga is enigszins vertekend. De club heeft de DFB bokaal gewonnen en is zo ongeveer de enige club die het zuidelijke en rijke Bayern München enigszins bij kan houden en op gezette tijden zelfs kan verslaan. De Duitse supercup was dit voorseizoen eveneens een prooi voor de fabrieksclub uit Noord Duitsland.

Wolfsburg werd opgericht op 12 september 1945. Sinds seizoen 1997/98 speelt de club in de Bundesliga, waar het langzaam een steeds stabielere factor werd. Eric Gerets was nog enige tijd trainer van de club. Het profvoetbal was van oudsher een afdeling van de omnisportvereniging “Verein für Leibesübungen Wolfsburg e.V.”, die ook afdelingen heeft voor onder andere basketbal, hockey en volleybal. In 2001 werd het profvoetbal ondergebracht in een vennootschap die daarna door de omnisportvereniging voor 90% aan hoofdsponsor Volkswagen werd verkocht. Eind 2007 heeft de vereniging de resterende 10% aan Volkswagen verkocht. Op 23 mei 2009 behaalde VfL Wolfsburg haar eerste kampioenschap door op de laatste speeldag met 5 – 1 van Werder Bremen te winnen.

Financieel gezien gaat het Wolfsburg ook voor de wind, ondanks de tegenslagen waar hoofdsponsor Volkswagen mee te kampen heeft. Het Volkswagen concern draait de geldkraan iets dicht waardoor de VFL het bouwen van een nieuw trainings- en jeugdcomplex even moet uitstellen. Volkswagen is echter nog steeds goed voor het jaarlijkse bedrag van 100 miljoen euro aan sponsorgelden. Het salarishuis van Wolfsburg kent het duizelingwekkende getal van 112 miljoen euro. Voormalig sterspeler Diego verdiende in zijn periode in Duitsland een bruto jaarsalaris van 8,2 miljoen euro. Na Frank Ribery was Diego de best verdienende Bundesliga speler.
Sportingintelligence’s Global Sports Salary Survey brengt de salarissen van clubs uit Duitsland, Engeland, Italië, Frankrijk en Spanje in kaart. Een speler die bij Manchester United onder contract staat verdient volgens datzelfde Sportingintelligence’s Global Sports Salary Survey gemiddeld zo’n 6,3 miljoen euro op jaarbasis. Als je bij VFL Wolfsburg onder contract staat, verdien je rond de 2,2 miljoen euro. En in Rusland verdient een speler gemiddeld 1,2 miljoen euro per jaar.
Vorige week maakte de Duitse club bekend dat het een nieuwe deal heeft gesloten met Nike. De komende 10 seizoenen dragen de selecties van Wolfsburg de kleding van Nike wat jaarlijks 8 miljoen euro gaat opleveren.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here