Home Nieuws De mentaliteit van de Lyon-selectie viel Peter Bosz zwaar tegen | ‘Een...

De mentaliteit van de Lyon-selectie viel Peter Bosz zwaar tegen | ‘Een verademing hoe er hier wordt getraind’

2172
0

Peter Bosz staat met PSV voor zijn eerste serieuze vuurdoop nu de wedstrijd tussen Feyenoord en PSV om de Johan Cruijff Schaal met rasse schreden nadert.

Peter Bosz kan behoudens de titel met Heracles in 2005, geen enkele prijs en dus mag de coach aanstaande vrijdag trachten met PSV de Johan Cruijff Schaal te veroveren. De prijs die PSV al zo vaak wist te winnen. Los van de eventuele winst om de Johan Cruijff Schaal staat er voor PSV komende twee weken nog veel meer op het spel. Sturm Graz dient verslagen te worden en het liefst meteen twee keer. De opvolgende play-off ronde is voor latere zorg.

De nieuwe trainer is pas een maandje in dienst maar er doen zich wel degelijk een aantal bijzondere zaken voor. Bosz merkt dat zijn spelers razendsnel dat onder de knie krijgen wat hij voor staat. De wedstrijd tegen Nottingham Forest is daar een exemplarisch voorbeeld van. Snel al in de voorbereiding laat Peter Bosz met zijn elftal zien wat hij wenst te bereiken. Dat komt niet in de laatste plaats door de arbeidsethiek die de selectie in zich heeft. Met andere woorden, het zit wel goed met de mentaliteit van de selectie die Peter Bosz al een goede maand weet te kneden.

De trainer had namelijk bij zijn vorige werkgever te maken met de omgekeerde situatie. In Lyon had Bosz te maken met een spelersgroep die niet de juiste mentaliteit in zich had. De selectie bleek niet gewend aan intensieve trainingen en kon matige wedstrijdstatistieken overleggen. Dat bleek voor Bosz wel wennen te zijn na zijn dienstverbanden bij Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen. Discipline bleek een groot probleem te zijn in Lyon, zei Bosz eerder over zijn periode in Frankrijk

De PSV selectie mag zich met terugwerkende kracht, kijkende naar de periode van Bosz in Lyon, gelukkig prijzen met de woorden van de trainer over de afgelopen weken.

“Ik ben heel tevreden als ik zie waar we in vier weken gekomen zijn. Tussen het oefenwedstrijdje tegen Sint-Truiden en deze wedstrijd is dag en nacht verschil. Ik heb veel dingen teruggezien waar we op getraind hebben”, aldus Bosz. “We proberen hoog druk te zetten op het veld. Wat ik eerder nog niet zo goed vond, was dat als we de bal verloren, we die niet zo snel terug veroverden. Dat was nu wel het geval. Daar kijk ik altijd met plezier naar”, is Bosz duidelijk, om vervolgens naar het aspect mentaliteit te wijzen.

Bosz vindt dat zijn lessen snel zijn opgepakt. “De grootste verrassing is de manier waarop er hier wordt getraind. Dat is een verademing. Hard zonder te zeuren en te klagen op een manier waarvan ik zeg: ’Op deze manier kunnen we beter worden.’ Je wordt alleen maar beter als je dingen op honderd procent doet. Alles wat ze hier doen, doen ze op honderd procent. In balbezit kun je zien dat we goede spelers hebben. Zonder dat we daarop overdreven getraind hebben, spelen we een goed positiespel.”

Peter Bosz beweegt zich dan ook vol zelfvertrouwen richting de belangrijke wedstrijden die eraan zitten te komen. Vijf dagen na het duel met Feyenoord staat het eerste duel met Sturm Graz in de derde voorronde van de Champions League al op het programma.


Vorig artikelBelgische media noemen PSV als meest concrete club voor De Ketelaere, die toch voor kans in Milaan wil gaan
Volgend artikelDe Ketelaere overweegt te kiezen voor Spaanse Champions League-miljoenen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in