Home Nieuws De meester in voorspellingen: ‘PSV is in eigen huis tot iets meer...

De meester in voorspellingen: ‘PSV is in eigen huis tot iets meer in staat’

306
0

Aad de Mos en voorspellingen gaan al jaren niet samen.

Voor PSV – Ajax is het weer zover. De man die denkt alles over voetbal te weten en te pas en te onpas zijn vaak onzinnige mening geeft, heeft ook PSV – Ajax alweer helemaal uitgetekend. Dan weten we inmiddels dat alles heel anders zal gaan lopen.


De Mos geeft PSV zondag een goede kans op de winst maar een landstitel is uit zicht. “Op basis van wat we nu weten, heeft Ajax het altijd moeilijk hier in Eindhoven. Ook als ze in topvorm zijn”, begint de Mos.

“PSV is in eigen huis altijd tot iets meer in staat”, zegt De Mos in gesprek met De Telegraaf. Tot hier gaat het slechts om de feiten maar de Hagenaar brengt het alsof het kennis is.

“Het zijn ook vaak doelpuntrijke wedstrijden, dat is bijna een zekerheid. Als Ajax verliest van een goed spelend PSV, al zijn ze nog beter dan tegen Olympiakos, dan nóg is Ajax titelfavoriet”, trapt de analist nog een open deur in.

De meestervoorspeller tekent de editie van 28 februari alvast uit. “Dat zit hem vooral in het feit dat Ajax goed op resultaat kan spelen, stelt De Mos. De wijsheden vliegen je om de oren als de Mos van wal steekt over de Traditional in de Eredivisie. Zijn er veel clubs die niet op resultaat kunnen spelen of beheerst Ajax dat als enige club in de Eredivisie?

“Ajax kan als het slecht speelt ook winnen. En als ze goed spelen, winnen ze automatisch. Ik vind dat ze twee keer niet denderend hebben gespeeld tegen Lille, maar ze herstellen zich in die wedstrijden door veel duels te winnen, duelkracht. Het gaat echt niet verkeerd lopen wanneer Ajax bij PSV verliest”, aldus meestervoorspeller Aad de Mos.