Home Nieuws De meest rustige Latijnse voetballer wil alsnog vlammen voor PSV

De meest rustige Latijnse voetballer wil alsnog vlammen voor PSV

2168
0

Is er onder PSV fans nog vertrouwen in Erick Gutiérrez?

De Mexicaan wil nog steeds slagen bij PSV en hoopt begin volgend jaar weer helemaal terug te zijn. Guti is na maanden revalideren van een enkelblessure weer op de weg terug, zegt hij tegen PSV.nl.


Begin september onderging hij een enkeloperatie. ‘Ik had al twee seizoenen last van de blessure en op een gegeven moment ging het echt niet meer qua pijn. Daarom heb ik er toen bewust voor gekozen me te laten opereren.’

Die revalidatie is bijna achter de rug en goed verlopen. ‘Het was een moeilijke tijd, waarin ik veel steun heb gehad aan mijn familie. Ik voel me gelukkig wel een stuk beter na de ingreep.’ Inmiddels is hij weer vol in training. ‘Het gaat er nu om dat ik weer op honderd procent van mijn kunnen kom. Ik hoop begin januari weer helemaal terug te zijn’, aldus Gutiérrez, die een beeld van rust en beheersing om zich heen heeft hangen.

Daar is feitelijk niets mis mee maar van een Latijns-Amerikaanse voetballer bestaat toch vaak een ander beeld. Is Guti wel een typische Latijns-Amerikaanse voetballer? Klaarblijkelijk niet echt want de passie spat er niet bepaald vanaf bij de Mexicaan. Een woeste tackle op de bal, ruzie met zijn tegenstander of gewoon een fel duel? Het lijkt Guti geenszins te passen.

Wel pikte Guti regelmatig zijn doelpuntje mee voor PSV maar de middenvelder gedijt toch het beste met Lozano in zijn kielzog, zowel op het veld als waarschijnlijk ook naast het veld. Tegenpool Lozano is juist weer wel een typisch Latijns-Amerikaanse speler waar Guti misschien wel de meest rustige Latijns-Amerikaanse speler is.

Onder Mark van Bommel moest Guti lang wachten op een basisplaats en toen hij die eenmaal veroverd had, werd Van Bommel ontslagen.

Onder interim-trainer Ernest Faber belandde hij vervolgens op de bank. Inmiddels is Roger Schmidt de baas op de Herdgang. ‘Ik heb veel met hem gesproken, ook toen ik geblesseerd was’, aldus Gutiérrez, die blij was met de aandacht van de coach.

‘Ik was er niet aan gewend dat een trainer veel met een geblesseerde speler praat. Ik weet wat ik moet doen om in de basis te komen.’

Vanaf de bank zag Gutiérrez hoe PSV de laatste maanden steeds beter begon te draaien. Aan een transfer dacht en denkt de middenvelder nog lang niet.

‘Er zijn zoveel wedstrijden gespeeld in korte tijd. Het was een vermoeiende periode voor het team, maar het belangrijkste is dat we veel wedstrijden hebben gewonnen.’ Een basisplaats afdwingen zal, met concurrentie van onder anderen zomeraankoop Ibrahim Sangaré, niet makkelijk worden. ‘Ik ben ervan overtuigd dat ik nog een belangrijke bijdrage aan dit seizoen kan leveren’, aldus de Mexicaan.


Facebook Comments