Home Nieuws De meest geblesseerde PSV’ers door de jaren heen

De meest geblesseerde PSV’ers door de jaren heen

1299
0

Een gescheurde spier, hamstringklachten of een verzwikte enkels: veel voetballers hebben tijdens hun carrière te maken met blessures. Gemiddeld missen internationals hierdoor zo’n 32 wedstrijden in hun professionele sportloopbaan. Bij internationals die ooit voor PSV speelden gaat het gemiddeld om 18 wedstrijden. De PSV’er die er het langst uit lag? Met 129 gemiste wedstrijden is dat Marco van Ginkel. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Independer op basis van data van De UEFA, de FIFA en Transfermarkt.

De data-analyse van Independer bracht de voetbalblessures in kaart van alle spelers die onderdeel waren van een landenselectie, voor tenminste een WK- of een EK (kwalificatie)wedstrijd. Het gaat om ruim 4.000 internationals die geboren zijn vanaf 1980. Van deze voetballers speelden 44 ooit in hun carrière voor PSV.

Marco van Ginkel miste meeste wedstrijden door blessure

Marco van Ginkel heeft bij PSV 129 wedstrijden gemist door ziekte of een blessure. Dit zijn de meeste gemiste wedstrijden onder de internationals van PSV. Hij raakte in zijn PSV-loopbaan 6 keer geblesseerd. De zwaarste blessure was in 2018: hij miste toen maar liefst 110 wedstrijden door een knieblessure.

Het betreft overigens enkel de wedstrijden die hij ooit voor PSV speelde. In zijn hele sportcarrière miste hij door 13 blessures in totaal 191 wedstrijden. De top 5 meest geblesseerde PSV internationals is als volgt:

  1. Marco van Ginkel: 129 wedstrijden gemist bij PSV door blessure
  2. Erik Pieters: 67 wedstrijden gemist bij PSV door blessure
  3. Jetro Willems: 53 wedstrijden gemist bij PSV door blessure
  4. Stijn Schaars: 45 wedstrijden gemist bij PSV door blessure
  5. Luciano Narsingh: 38 wedstrijden gemist bij PSV door blessure

De Nederlands international met de meest gemiste wedstrijden is oud FC vleugelaanvaller van FC Groningen, Arjen Robben. In zijn hele professionele voetbalcarrière miste hij door blessures en ziekte maar liefst 238 wedstrijden.

Wat zijn de meest voorkomende sportblessures?

Over de jaren werden wereldwijd door alle internationals de meeste wedstrijden gemist door een scheuring. Het gaat om ruim 23.500 (!) wedstrijden in totaal. Vooral een scheur in een spier of de meniscus kwam vaak voor. Ook een botbreuk, een verrekking en een operatie was vaak de oorzaak van het missen van een wedstrijd.

Voor voetballers is een zorgverzekering die past bij de levensstijl onmisbaar. Ook hebben sporters vaak veel baat bij een aanvullende verzekering die behandelingen zoals fysiotherapie dekt. Waarom het zo belangrijk is om zorgvuldig je zorgverzekering vergelijken 2023 legt expert zorgverzekeringen Bas Knopperts uit: “Stel je loopt een kuitblessure op en moet daarvoor vijf keer naar de fysio. Een behandeling kost al gemakkelijk 40 euro en dan krijg je een rekening van 200 euro in de bus. Een aanvullende zorgverzekering met fysiotherapie kan soms al vanaf zeven euro in de maand. Kijk dus goed op een vergelijkingssite, dat kan nog maar tot en met 31 december. Daarna moet je weer een jaar wachten”, aldus expert zorgverzekeringen Bas Knopperts.


Vorig artikelRvC voorzitter van der Wallen investeert 52 miljoen euro in privévliegtuig
Volgend artikelGeen Sevilla – PSV voor voormalig Real Madrid sterspeler Isco, na 5 maanden contractontbinding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in